Seitsemän pihlajanmarjan maku erottuu turkkilaisen jogurtin, mustikoiden ja mangopalojen joukosta, vaikka annoksessa on myös teelusikallinen hunajaa. |
Kasvihuoneessa kypsyy edelleen tomaatteja, pieniä ja isoja. Kurkut sen sijaan alkavat jo olla vähissä. Mutta ihan vielä ei niitäkään tarvitse kaupasta ostaa. Antaapa amppelimansikkakin edelleen satoa ja viimeisen, mutta tosi muhkean mansikan söin kasvihuoneen laatikosta tällä viikolla.
Meillä oli alkukesästä kasvihuoneessa kurpitsan taimia, mutta kun ne eivät siellä oikein menestyneet, Jorma vei ne ulos koivikossa olevalle kumpareelle. Äsken luin netistä, että kurpitsan kasvupaikka ei saa olla 25 astetta lämpimämpi. Ei siis ihme, etteivät ne viihtyneet kasvihuoneessa. Aluksi näytti siltä, että kurpitsa ei jaksa kasvaa ulkonakaan, mutta toisin kävi. Kauniista kukista on kasvanut yksi komea, nyt jo lähes jalkapallon kokoinen kurpitsa. Alkaa olla sadonkorjuun aika.
Googletin kurpitsan käyttöohjeita. Siitä saisi kauniin keltaista sosekeittoa. Ehkä kuitenkin päädyn keiton sijaan keittämään ja soseuttamaan sen piirakkaan. Sillekin löytyi helpon tuntuinen ohje.
Omia perunoita emme tänä kesänä syöneet. Ne jäivät istuttamatta, kuten olen joskus kertonutkin. Tarkoitus oli kasvattaa Thaimaasta tuotuja, hyvänmakuisia kiinalaisia perunoita, mutta ne vain eivät alkaneet itää. Uskon, että ne oli käsitelty itämisenestoaineella. Annoimme niiden silti olla sisällä liinavaatekaapissa, jossa ne nyt ovat sitä mieltä, että perunanviljely voisi alkaa. Mutta talvi ei taida olla paras mahdollinen ajankohta perunan kasvatukseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti