Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 5. elokuuta 2014

Täällä ollaan

jormas: Poikkeuksellisesti lentoasemalla olikin terminaalimme T2:n sijaan T1. Siellä oli remontin lisäksi jotenkin eilisen oloista. Istuimia ei odotustiloissa ollut lainkaan tarpeeksi, joten moni istui lattialla. Joillakin odotusta on tunti tolkulla. Ja näin kävi meilläkin, sillä turvatarkastuksen jälkeenkin, oli aikaa lähtöön reippaat kaksi tuntia. Passejahan ei Tanskaan mennessä suomalainen tarvitse. Köpiksessä ei mistään muodollisuuksista edes huomannut, että tultiin ulkomaille. Mukavan joustavaa siis.
Hollannissa päivis bongasi hotellin Multa tuli.
Nyt oli vuorossa vaatekauppa Molo.

SASsin puolentoista tunnin lento yli kymmenen tunnin Thaimaan lentoihin verrattuna on kuin pikku pyrähdys. Todella positiivinen yllätys oli, että niin kippari kuin matkustamohenkilökunta aloitti kuulutukset suomeksi. Hieno mauste ulkomaalaiselta yhtiöltä, kun yhtäaikaisesti  Finnair on vähentänyt kotimaan kielen kuulutuksia. Pikku asia, mutta tärkeä. Kysymys valtion sinivalkoisille siiville kuuluukin: "Mitä teille tai heille tarkoittaa suosi suomalaista?"

Köpiksen kentältä pääsee monin eri tavoin sujuvasti Tanskan pääkaupunkiin. Me valitsimme kuljettajattoman metron. Kahdeksan asemanväliä ja reilun vartin päästä olimme kaupungin keskustassa. Tähän ei Helsinki-Vantaan asemalla ensi vuonna valmistuvinen kehäratoineen päästä, vaikka etäysyys on samaa luokkaa.
Rouva Strandén yrittää viittoa
puuttuvaa kahta kirjainta

Keskustan asemalta oli kävelymatka hotelliimme kanavan rannalle. Oli mukava kävellä kesäillassa oikein kaunista Nyhavnia myöten.

Huoneen kuitattuamme hipsimme sen varrelle vielä syömään. Ja kyllä vain, oluen ystäviltä tanskalaisilta löytyi myös alkoholiton mallasjuoma, Carlsbergin panimon. Prosentteja tosin oli 0,5. Käytännössä se on nolla, sillä ykkösoluessakin on Suomessa vastaava luku yli 2.

Mukava yksityiskohtakin muistui mieleen menneiltä vuosilta. Kun suomalaiset voittivat jääkiekon maailmanmeataruutta, oli samoissa uutisissa toinenkin, ehkä joillekin juhlimisen arvoinen sekin. Silloin ohitimme tanskalaiset vuodessa juomamme viinan määrässä per lärvi.

Ei kommentteja: