Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 14. elokuuta 2014

Kesäloman viime päivät

päivis: Kahden viikon kesäloma alkaa olla lopuillaan. En muistanutkaan, miten mukavaa lomailu on. Kaksi viikkoa on minulle sopiva pätkä. Tosin tein ennen lomaa kuuden viikon etätyöjakson, joten työpaikalla ei ole tarvinnut käydä lähes kahteen kuukauteen. Aamuiset työmatkaruuhkat ovat siten taas pitkästä aikaa edessä.

Minulla ei ollut loman suhteen minkäänlaisia ennakko-odotuksia, eikä paineita tehdä tiettyjä asioita. Ei myöskään ole ollut tarvetta viettää lomapäiviä riippumatossa maaten tekemättä yhtään mitään. Pitkästä aikaa tosin luin kirjaa, jonka olin aloittanut jo kesäkuun lopulla. Nyt alkaa kirjakin, norjalainen dekkari, olla lopuillaan.

Nautin ehkä vähän kummallisista asioista. Esimerkiksi siitä, että saan palautettua tyhjät juomatölkit kauppaan. Tai käyn vaihtamassa Tanskan kruunut euroiksi ja euroista Ruotsin kruunuiksi, jotta reilun viikon päästä Tukholmassa käydessä pussissa olisi vähän paikallista valuuttaa. Mukavalta tuntuu sekin, että monet rästissä olleet työt on viimein tullut tehtyä. Miksi usein onkin niin vaikea hoitaa asioita, jotka on joka tapauksessa tehtävä?

Eilen sen sijaan kiehuin kiekkua istuttuani puolitoista tuntia Järvenpään poliisilaitoksella - turhaan. Sain keväällä taksikortin ja ajokortin uudistamisen yhteydessä kehotuksen tulla takaisin ennen kuin lääkärintodistus vanhenee. Uskoin mitä sanottiin, vaikka edellisenä päivänä netistä lääkärintodistusasiaa tutkittuani aloinkin arvella, että lääkärintodistuksen olemassaolo on varmasti kirjattu tietoihini jo keväällä. Näin sitten lopulta olikin. Ystävällinen virkailija pahoitteli saamaani väärää informaatiota, vaikka hieman muistelin, että juuri hän oli kehottanut palaamaan asiaan ennen syyskuun alkua. Asia on nyt kuitenkin kunnossa, vaikka tympeä jonottaminen suututtikin sillä hetkellä.

Tietysti on tullut vähän kokkailtuakin, vaikka olenkin yrittänyt välttää leipomista, sillä kesän aikana on vyötärön ympärille ja vähän muuallekin kertynyt taas jokunen liikakilo. Huomisen aamupalalla syömme jogurtin kanssa omatekoista karviaissosetta. Ehkä maistelemme myös vähintään puolipannassa olevaa makeaa syötävääkin. Kuvassa oleva piirakan näköinen tekele on jonkinlainen epätoivoinen yritys tehdä leivonnainen aineksista, joita sattui olemaan ja löytymään: onnettoman kokoisia raparpereja ja vadelmahilloa pannukakkutaikinaan sekoitettuna. Tekele oli lopulta jäähdyttyään varsin maukas, mutta opin myös sen, että jääkaapissa kannattaisi aina olla vähintään muutama desi piimää. Piimästä kun saa vaikka minkälaisia leivonnaisia aikaiseksi.

Ei kommentteja: