Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Taulukaupoilla

päivis: Olemme muutama vuosi sitten teetättäneet Pattayan taidekujalla työskentelevällä Mr. Reawilla karikatyyrimaalauksen itsestämme. Meidän mielestämme taiteilija olisi silloin saanut liioitella kasvonpiirteitämme enemmän. Yritimme kyllä selittää, että halusimme samaan tapaan maalatun kuvan kuin hän oli tehnyt muun muassa Rolling Stones -tyypeistä. Mutta näytimme enemmänkin ikääntyneiltä Abba-laulajilta.

Pari viikkoa sitten menimme etsimään uudelleen Mr. Reawin, jolla ei ehkä enää mennyt niin hyvin kuin aiemmin. Galleria oli vaihtunut työskentelemiseen omassa kodissa ja ne samat tai samankaltaiset Rollarit roikkuivat nyt taidekujan aidassa. Yritimme taas selittää, että haluamme kuvan, jossa kasvonpiirteitä saa vääntää rankasti. Mr. nappasi lainaamallaan kameralla meistä kuvan ja sovimme hakevamme valmiin maalauksen Songkranen jälkeen, kun artisti on palannut kotiseuduiltaan.

Mr. Reaw ei ollut paikalla, kun kävimme eilen Pattayalla. Taulu oli. Ja mitä siihen olikaan maalattu? Jormas ja päivis. Varsinkin Jorman kuva on kuin valokuva ja minulla on Finnairin hymy, joka ehkä on vähän liioiteltu - tai sitten ei. Päällämme olleet vaatteetkin oli maalattu tarkasti tauluun. Toisaalta, olimme silti iloisen yllättyneitä maalauksesta. Uskon, että Mr. Reaw saa vielä kolmannenkin kerran meistä asiakkaan. Ehkä hän silloin uskoo, että maalatessaan hänen ei tarvitse olla niin hienotunteinen kuin tähän mennessä.

Luottamus kävi hyvin ilmi tuossa kuvanhakutilanteessa. Kaksi taiteilijaa tai tatuoijaa antoi kuvan meille. Toinen kääri kuvan rullalle ja paketoi sen, kuten oli ollut puhe. Kysyi sitten, mitä on sovittu hinnaksi. Sanoimme, että kolme tonnia ja löimme hänelle rahat kouraan. Taiteilija itse sai myös tiedon käynnistämme puhelimitse. Kotiin lähtiessämme ajoimme taidekujan kautta ja siellähän Mr. Reaw hymyili tyytyväisenä. Hän oli saanut sovitun summan, eikä meilläkään ollut valittamista.

Ei kommentteja: