Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Havaintoja ja keräilykohteita

Jormas. Sanotaan, että itselle tapahtuva, itsellä oleva tai muuten tärkeä vaikuttaa joskus aivan ratkaisevasti siihen mitä kaikkea huomioimme ymäriltämme. Näin lieneekin. Että raskaana oleva nainen havaitsee raskaana olevia naisia, Smart-auton omistaja samoja autoja, skeittaajaa skeittaaajia ja niin edelleen.

Mutta mitä minä esimerkiksi Pattayalla sitten huomioin tai katseisiini tarttuu? Jos en kirjoittaisi, että naiset, niin joku sanoisi silloin muistakin havainnoistani, että joopa joo. Se on kuitenkin totta, että usein saan huomata seurueessani olevien suomalaisnaisten keskustelevan jonkun paikallisen tai venäläisen uimapuvusta, rintojen tai takamuksen koosta ja minä en ole huomannut mitään. Voihan huomaamattomuuteni olla tosin alitajuista itsesuojeluvaistoakin.

Minua kiinnostavat  kerjäläiset, juopot, koirat, kissat ja muut eläimet. Ja kuten lienen kirjoittanutkin, on minulla mukanani niin täällä kuin Suomessakin "kulkukoirien lahjontapussi", jossa on makupaloja. Usein kaupasta ostettuja, koirille tarkoitettuja herkkuja, mutta myös muuta. Ostan välillä kanankoipiakin saadakseni koirille luita. Kuka sanoo tai ajattelee, että koirille ei ole hyväksi antaa kanan luita, on oikeassa ja väärässä. Niille ei ole hyväksi antaa siiven luita, koska ne ovat koostumukseltaan sellaisia, että ne voivat tehdä reiän tai haavan johonkin koiran sisäkaluihin. Siksi en osta chicken wingsejä. Lisäksi taskuissani on ollut tällä reissulla silloin tällöin siemeniä, joiden avulla opetan kolmelle kahlepapukaijalle suomea. Toistaiseksi huonolla menestyksellä. Tosin Päivis sanoi yhden sanoneet "Kau pat kai", joka on riisiä ja kanaa, jota usein syön ja tilaan. Joskus kaijojenkin kuulleen.

Sitten keräilemme edelleen uima-altaiden käyttömahdollisuuksia. Luvallisia, puoliluvallisia ja luvattomia. Niitä olemme hankkineet milloin milläkin tavalla ja valheella, joista vaimo-Päivis perin rehellisenä ihmisenä minua rakastavan puolison tavoin silloin tällöin toruu. Ja ui altaassa, ollaan siellä sitten luvan kanssa tai ilman.

Yksi parhaimpia vääryydellä hankittuja uima-altaan käyttöoikeuksia on täällä
Meillä kuului esimerkiksi Thaikotimme yhteyteen Soi Welcome hotellin virallinen käyttöoikeus kolme vuotta. Mutta sitten kadotin alkuperäisen, kirjallisen luvan ja hotellin apulaisjohtaja ei kopiota hyväksynyt. Menetimme siis allasoikeuden ja Seuramme ei uutta vuokrasopimusta neuvotellessaan sitä enää ottanut esiin syystä, jota en tiedä.

Mutta niin tai näin, altaita täällä riittää. Liityin jopa paikalliseen uimaseuraan saadakseni yhden altaan käyttöoikeuden. Siellä emme ole käyneet tällä reissulla kertaakaan, sillä se liittyi tennisharrastukseeni viereisellä kentällä. Sekin on ollut tämän matkan jäissä, koska kaverini ei tainnutkaan olla edes tenniskaveri saati muu kaveri. Kun en ollut hänen ilmoituksensa mukaisesti pelaamassa sunnuntai-aamuna puoli seitsemän, ei muuta ehdotusta ole pyynnöstäni huolimatta tullut. Ei saunaan, ei kahville eikä mihinkään muualle. Jyvät karsiutuvat akanoista puolin ja toisin. Siinä näyttää auttavan suuri suuni ja kulmikas mieleni.

Matkamme Jomtien-Pattayale tällä erää kulkee vääjäämättömästi kohti Suomea ja sen suvea. Bangkokiin lähdemme ylihuomenna ja sieltä parin päivän päästä Suomeen. Siellä odottaa Merikonttikoti, Omia polkuja kulkevien kivijalkakauppa, kasvihuoneen istutukset ja monet muut mukavat puuhat. Ohjelmassa on sillan rakentaminen Päiviksen Strandö saarelle, sillan korjaaminen Rabbit islandille ja parin saunan tekeminen. Toinen merikonttiin ja toinen aivan rannalle. Luulen, että sen on oltava savusellainen.

Ei kommentteja: