Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 16. tammikuuta 2014

Päivä poikien kanssa

päivis: Minulla on tänään ja huomenna etäpäivä. Sen tarve tuli, kun 15-vuotias jack russel Rudi tuli meille hoitoon. Rudi ei ole ennen käynyt Merikonttikodissamme, joten sen reaktioita ei voinut tietää. Oli parempi, että minä jään lauman johtajaksi, kun Jormallakin menee neljä päivää Matkamessuilla.

Lähes kuuro ja melkein sokea Rudi sopeutui kuitenkin hyvin meille. Onhan täällä sille kovin tuttu Niilo turvana ja leikkikaverina. Päinvastoin kuin Niilon ja Rudin kaupunkikodissa, täällä leikki on ollut suhteellisen säyseää. Vain eilen illalla poikia täytyi hieman pitää erossa toisistaan, kun toinen puri toista korvasta ja toinen niskasta.
Rudi tuli oma peti mukanaan. Päivällä Niilo otti siinä tirsat ja Rudi meni
"kyselemään", milloin on hänen vuoronsa.
Niilo vaikutti alkuun mustasukkaiselta, kun se on meillä tottunut olemaan ainokainen. Mutta sekin on jo mennyt ohi. Ulkoiluttaminen onnistuu juuri ja juuri yhtä aikaa, mutta lopulta olen niin tehnyt vain kerran. Viluiselle vanhukselle pitää topata päälle puku ja päähän laitetaan "mymmeli", ettei sen harvakarvaiset korvanlehdet paleltuisi. Koira on kuin vyötiäinen vaatteissaan. Se tietää tasan tarkkaan, mikä ulkona käynnin tarkoitus on. Niilo sen sijaan unohtaa välillä, miksi koiraa ulkoilutetaan. Näin erityisesti iltaisin. Sen mielestä ulkona käydään koska siellä on paljon mielenkiintoisia hajuja, joiden perässä sitten mennään nokka maata viistäen.

Ei kommentteja: