Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 9. tammikuuta 2014

Onko miehellä kaikki kunnossa, jos on massi ja pää täynnä sekä pussit tyhjänä?

jormas: Nykyisin on juostava entistä kovempaa pysyäkseen edes paikallaan. Näin tuumaili eläessään jonkun kerran patruuna Herlin kirjassa Koneen ruhtinas. Hän tarkoitti, bisnesmies kun oli, että jos jää paikalleen, on ennenkuin huomaakaan, jäänyt jälkeen. Mutta so what?

Kun kyseistä oivallusta tovin tuumaan, kuten olen usein tehnyt, oivallan siinä itselleni syvän totuuden. Mutta entäpä jos ei juokse, vaan on sitkeästi paikallaan? Tämän tapaisesti ystäväni Heikki Nordforskin palstoillaan jossain mutkassa kyseli.

Onko silloin jotenkin jäänyt sykkeestä tai Luojansa luo vievästä junasta tai jostain muusta tärkeästä? Entä jos ei usko Luojaankaan, vaan siihen, että on itse maailman napa ja kaikki pyörii oman ja muiden napojen ympärillä? Pohjois- ja Etelänavan lisäksi siis.

Niin mistä silloin jää paitsi jäämällä paikalleen? Entä hän, joka ei omista kunnolla paitaa päällään ja pohtii vuosikymmenestä toiseen tähtitaivaan alla syntyjä syviä? Että kuka minä olen, miksi olen syntynyt ja miksi kuolen? Ja mitä sen jälkeen? Onko hän jotenkin jostakin jäänyt jälkeen vai onko hänkin samassa veneessä kanssani? Vai soutaako hän minua edellä vähintään valovuoden matkallaan iankaikkisuuteen tai tuonelaan? Tai vaan multiin tullakseen maaksi tai palaessaan krematoriossa savuna taivaalle?
 
Mutta kaikkiaan lienee antoisampaa elää ja kuolla kuin elää kuin kuollut. Loppupelissä tosin silläkään ei liene merkitystä. Länsimaalainen elää kuin viimeistä päivää ja kuin ei kuolisi koskaan ja intiaani muinoin siten, että tänään olisi hyvä päivä kuolla.
 
Pattayalla on paljon koiria, Ne eivät ole juuri koskaan kytkettyinä. Paitsi farangien koirat. Ja koirat Suomessa ja monessa muussa maassa. Joka tapauksessa, kun koirat saavat kupunsa täyteen, ne asettuvat levolle kuka ja mikä mihinkin. Jos ei ole vierasta koiraa tai peräti tyttökoiraa "sillä mielellä" maisemissa, on niillä käytännössä homma hanskasssa ja hanskat tallessa. Kaikki kunnossa siis. Näin kai lähes kaikki eläimet tekevät. Ovatko ne siksi jotenkin tyhmempiä, kun eivät osaa juosta turhan tai rahan perässä ja kuolla rikkaina? Paitsi harakat, jotka keräävät pesäänsä kaikkea kiiltävää.


Riistamiehet asensivat lähistöllemme riistakameran, joka lähettää myös kuvia sähköpostiosoitteisiin. Tällainen on ollut harkinnassa myös meille Jokilaaksoon. Kun peurat tai kauriit saavat kupunsa täyteen kuvan ruokintapaikalla, niin luulen, että jos ne saavat olla rauhassa, on seuraavana levon aika. Eikä siihen tarvita päätä täyteen tai sitä sitä muuten puuduttavaa.

Ei kommentteja: