Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 9. joulukuuta 2013

Thai - Russian Club

jormas: Pattaya Suomi-Seuran osoite on: Soi Welcome Jomtien 334/153 Nongprue, Banglamung, Chonburi 20260 Thailand.
Myös viereinen street lienee Soi Welcome ja jotain, sillä kyseiset kaksi katua muodostavat kiinteän yhteyden ja kokonaisuuden. Esimerkiksi niiden välissä oleva kerrostalorivistö ravintolahuoneistoineen ulottuu molemmille kaduille.

Pari päivää sitten huomasin kadun alkupäähän tulleen, arvatenkin naapurimaamme palvelupisteen tai vastaavan. Ehkä se on viime juoksussa positiivinen asia, sillä kotikatumme hyvä, ellei peräti loistava ruokaravintolatarjonta on venäläisten ansiota, jotka asuvat katujen päässä olevassa Welcome(?)-hotellissa. Jos ei heitä olisi, olisi katumme varrella juottola tai pari sisäänheittäjätyttöineen eikä ehkä juuri muuta. Paitsi pesula ja hieronta, joka voi olla aivan loistavaa minulle kerrotun mukaan lähes missä tahansa.

Se on nimittäin niin, että venäläiset eivät lopeta matkailua Pattayalle suomalaisten vuoksi. Ja kun kokemus on osoittanut, että oma mieli myrkyttyy sitä mukaa, jos ei ole muita kohtaan sietokykyä saati hyväksyntää. Jotta tämä pysyy mielessä, on joskus pitänyt muistella keihäsmatkalaisia, viipurinreissaajia ja tallinnanturisteja. Joten vaikka meistä suomalaisista lähes kaikki reissaa muita  kohtuuttomasti häiritsemättä, mahtuu joukkoon niitä, joilla voi lompakossa olla painetta, mutta pää sitä vastoin ammottaa tyhjyyttään. Tai sen on täyttänyt itsekkyys, josta ei näe edes sitä omaa napaansa saati vuosien saatossa ilmestyneen "outokummun" yli varpaitaan. Tai vehkeitään kuin peilistä.

Suomenkielisiä ruokalistoja on silmiini sattunut ehkä saman verran kuin Suomessa thaikielisiä menuja suhteessa thai-matkailijoiden määrään Suomessa. Jos en itse eikä seurueeni listaa ymmärrä, katselen ruoka-annosten kuvia vihkosta tai seiniltä. Ja jos ei niitäkään ole, katson mitä on muiden lautasella, sillä tyhjään ruokalaan en mene syömään. Niin tai näin, kupu on minulla ollut aina täynnä, kun olen kuppilasta lähtenyt.

Ja totta tosiaan, joskus ilman paitaakin, kun en ole huomannut sitä ottaa mukaan rantatuoliin silloinkaan, vaikka reissuun on sisältynyt syöminenkin. Ja olisihan aterian voinut tilata rantatuoliinkin. Olisi ollut vaatetus tai vaatteettomuus yhdenlainen. Syömistä on tosin joskus häirinnyt enemmän tupakoiva, humalainen orveltäjäjoukko kuin venäläinen misukka stringessä tai hänen puolisonsa ilman paitaa.

Ei kommentteja: