Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Ensimmäinen aamulenkki pitkin rantaa

jormas: Paino 93,6 kg. Olemme jo jonkun Pattayan reissun ajan harrastaneet aamulenkkeilyä kävellen sekä kevyempää ruokavaliota. Aamuisin tepastelemme 5-10 km omaan verkkaiseen tai vähemmän verkkaiseen tapaamme.
Nyt suuntasimme kolmekolmoselle, joka on yhden vakirantatuolipaikkamme numero. Muistelen sen olevan muuten sama kuin oli Kangasvuoren suljetun osaston numero aikoinaan. Sinällään rantatuolipaikkoja on monta sataa ellei tuhatta. Joten kymmenen kilometrin rannalla on mistä valita.

Ilmiöitä on täälläkin monenlaisia.
Amerikanraudassa on Isuzun kone.
Meillä on Seven Elevenin elintarvikekaupan ja polisiboxin, niin sanotun Hyrsylänmutkan kohdalla vakituinen punnitusvaaka, jossa käymme, kun satumme suuntaamaan sinne päin kävelymme. Usein siis rantaa pitkin. Niin nytkin. Tavoitteena minulla on, että kahden kuukauden kuluttua on kunto hieman noussut ja paino pudonnut alle 90 kilon. Ja mikä on kävellessä, sillä rantatieltä on puita harvennettu sitten viime käyntimme aika tavalla. Lämmin merituuli pääsee Siaminlahdelta nyt oikein mukavasti hivelemään ihoa.

Eilen hain lähes ensityökseni moottoripyörämme, joka pitää majaansa poissa ollessamme yhden valtavan Condo-kerrostalon alakerran autohallissa. Kostea meri-ilma tekee tehtävänsä, on pressua tai ei, ja pyörä oli taas hirveän näköinen sekä ruosteinen. Mutta fiksaamot saavat parilla-kolmella kymmenellä eurolla ihmeitä aikaan. Joten mikä on taas huristellessa pitkin Thaimaata.

Pyörän (Honda Phantom) ostimme täältä uutena. Taisi maksaa euroissa pari ja puolituhatta. Kilometrejä on kertynyt 7000 ja rapiat. Se on ollut oiva ostos, jota en kadu. Täällä tarvitaan joko valtakunnan oma tai kansainvälinen ajokortti. Itse olen kokeillut molempia. Paikallisen ajokortin hankkiminen ei kokeineen ole kovinkaan suuri juttu. Se ei sisällä edes ajokoetta. Sinällään jännä juttu näin turistin näkökulmasta, sillä monihan tänne tulee nimenomaan oikeinpuoleisen liikenteen maista.

Mekin tänne varmasti itsemme tulevan parin
kuukauden aikana roudaamme kerran jos toisenkin.
Viime vuonna rantakadullamme aloitteli niin sanottu yötori, jota jännäsimme, että saavatkohan bisneksen pyörimään. Olikin mukava havaita, että jo vain. Tori on laajentunut koko ajan ja siitä saattaa tulla koko rantakadun vetovoimatekijä.

Facebookissa tuli sanottua puoli leikillesesti, kun luin täällä sataneen, että olkaa huoleti, me tulemme ensi viikolla ja silloin viimeistään tulee poutakelit. Näin on myös käynyt, sillä lämpöä on aurinkoisella taivaalla 31 astetta. Ja vedessä lähes saman verran, kun kävimme aamu-uinnilla. Onhan siinä hieman eroa Tuusulan Jokilampiimme verrattuna, sillä uintikautemme päättäjäisissä oli veden lämpä +3.

Ei kommentteja: