Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 31. lokakuuta 2013

Altaiden keräilyä

päivis: Olemme kaikilla Thaimaan-matkoillamme harrastaneet altaiden keräilyä. Se tarkoittaa käyntiä altailla, joihin meillä on jokin yhteys. Joskus käymme sen talon altaalla, jonka autohallissa moottoripyörä on poissa ollessamme säilytyksessä. Usein käymme altailla, joissa on tuttuja. Allaskulttuuri vaatii yleensä näin. Minne tahansa ei ole asiaa.

Viime ja edellisellä kerralla kävimme myös kunnallisella uima-altaalla. Se löytyi Jorman tennisharrastusten yhteydessä. Siellä käynneistä piti maksaa, Jorma hieman vähemmän, koska hän hankki itselleen jäsenkortin, minun pulikoimiseni ei-jäsenenä tuli vähän kalliimmaksi. Hintaa en enää muista, mikä johtuu varmaan siitä, että se ei ollut kovin kummoinen. Ei tosin allaskaan, jossa usein oli lasten uimatreenit.

Vuokrasuhteeseemme oli neuvoteltu Welcome-hotellin altaan käyttöoikeus. Siitä merkiksi saimme käyntikortin kokoisen lappusen, jossa oikeus todetaan. Lappusesta meillä oli mustavalkoisia kopioita, sillä ajattelimme, että alkuperäinen on syytä pitää tallessa. Sehän pysyi niin hyvin tallessa, että viime reissulla, kun lupaa meiltä yllättäen vaadittiin, sitä ei löytynyt mistään. Kopiot eivät kelvanneet. Kirjaimellisesti meidät heitettiin juuri remontoidulta altaalta pihalle. Kun virallista lappusta ei ole löytynyt, ajattelimme, että pitäkää keksintönne.
Lumpinin 6. kerroksen altaalla syntyy erikoinen maailmanlopun mielikuva.
Allasalue ja takana huonosti sumun seassa erottuva merinäköala on upea.
Tänään uiskentelimme Mr. Kuitusen ja Farmari-Ykän kanssa Lumpinin uutuuttaan hohtavalla altaalla. Sinne ei niin vain mennäkään, mutta tuttujen matkassa pääsy onnistuu. Pääsimme myös kokeilemaan talon saunaa, joka oli miesten puolella. Naisille oli tarjolla höyrysauna, mutta se ei vielä aamulla ollut päällä.

Ennemmin tai myöhemmin käymme Jomtienin saunalla, jota kaikki kehuvat. On lisäksi halvempi kuin hyvä ja tyylikäs Jari & Marin sauna, jossa olen muutaman kerran ottanut todella hyvän jalkahieronnan. Se on ollut minun Thaimaan lemppareitani. Jalkahieronta siis melkein missä paikassa tahansa. Paras viimeaikaisista on ollut muun muassa Jomtienin rannalla nro 33 hierova vanhempi (varmaan minua nuorempi) naisihminen.

Ei kommentteja: