Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 16. syyskuuta 2013

Mulltoan käyttökokemuksia

päivis: Lupasin muutamille Asuntomessujen kävijöille, että kerron Mulltoan kompostoivan biokäymälän käytöstä heti, kun jotain kerrottavaa on. Nyt voisi olla sen aika.

Merikonttikodin sisävessa on siis toiminut nyt viikon verran, ehkä vähän kauemminkin. Ensimmäinen virhe - toivottavasti viimeinen - oli se, että laitoimme pönttöön liian vähän kuiviketta. Ohjeessahan sanotaan, että Mulltoan omaa kuiviketta tai seosainetta, vai kutsuvatko sitä ihan mullaksi, laitetaan aluksi puoli pussillista. Mutta kun kyseistä ainetta ei Helsingin jälleenmyyjällä ole, eikä ole mitään käsitystä siitä, paljonko tuossa pussukassa olisi tavaraa, arvio seosaineen tarpeesta oli selvästi täysin pielessä.

Laitteen nesteputki täyttyi alta aikayksikön, kun se ei pystynyt haihduttamaan eikä myöskään imeyttämään nestettä mihinkään. Lorahti sitten touhutessa vähän lattiallekin ja muutaman aikaa kylppärissä haisi aivan vanhainkodille. Onneksi tilanne korjautui, kun ymmärsimme seosaineen todellisen tarpeen noin suurin piirtein.

Imuri, joka vetää tyypilliset vessan hajut ulkoilmaan pitää jonkin verran ääntä, mutta pian totuimme siihen, vaikka vessan liukuovet unohtuisivat aukikin. Miksihän Mulltoalla varustettua kylppäriä muuten pitäisi kutsua? Eihän se mikään vessa ole, koska vessa sana tulee lyhenteesä WC eli water closet tai jotain sinne päin. Ehkä sitä voi kutsua toiletiksi.

Ei kommentteja: