Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Kyseenalaista sähköposteilua

päivis: Minullekin tulee välillä hauskoja sähköposteja. Tai näkökulmasta riippuu, ovatko ne hauskoja vai törkeitä. Tässä yksi sellainen:
"Hei Päivi
Lihavuus on kauhea sairaus.
Liikkuminen voi tulla hankalaksi ja rajoitat itseäsi monin tavoin.
Trendikkäät muotivaatteet eivät sovi, et voi urheilla tai liikkua niin paljon kuin haluaisit, monet asiat tulevat vaikeaksi.
Älä huoli, koska me ratkaisemme ongelmasi..."

Myönnän, että ylipainoa tahtoo olla, mutta ei kuitenkaan sairaalloisesti. En sitä paitsi edes tunne Teemua, joka viestin lähetti. Tuskin hänkään tuntee minua. Entä jos olisinkin anorektikko, joka aina peiliin vilkaistessaan näkee ylipainoisen Päivin, vaikka luut paistaisivat nahan alta? En ole, mutta jos tosiaan olisin?

Sähköposti tuntuu suoltavan nykyään mitä ihmeellisimpiä roskaposteja, jotka tavallaan näyttävät ihan asiallisilta. Tarjotaan milloin minkäkinlaisia tuotteita halvalla ja luvataan arvioida auton tai asunnon hinta. Mutta tuon lihavuusviestin lisäksi kyseenalaista postia ovat ne, joissa luvataan suuria rahoja, välillä pienempiä, mutta selvästi lupauksilla ei kuitenkaan ole mitään katetta. En tiedä, mikä niiden viestien tarkoitus on. Jos erehtyy klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä, antaako jollekin atk-häirikölle vapaat kädet temmeltää sähköposeilla?

Kauheinta asiassa oikeastaan on se, että jotkut joutuvat tekemään työkseen noita viestejä ja ylipäätään operoimaan niiden parissa.

Ei kommentteja: