Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Emmekö olekaan tehneet asuntoa?

jormas: Merikonttikodissa asuntomessuilla on käytännössä käynyt palotarkastaja tai ainakin joku muu turvallisuuskujalta tai pihalta päivällä. Hekin kaikki ovat siis turvallisuuden valvonnan lisäksi näytillä. Tämä poiki itselleni myös eilisen päivän mietelauseen tai toteaman. Palotarkastaja päivässä pitää tulipalon loitolla.

Duokodin keittiö on Ekidea Oy:n käsityönä tekemä
Kun sisustimme kotiamme messuja varten käytetyillä huonekaluilla ja vähän muillakin sisustuselementeillä, sanoi päivis: "Jos ja kun viet sen Ikean käytetyn keittiöpöydän sinne, niin laita se niin kauas kulkuväylistä, jotta vieraat eivät näe kuinka kolhuinen se on. Tein tai oikeastaaan teimme päiviksen kanssa yhdessä työtä käskettyä ja kerrottu tarina onkin ollut yksi messuvieraiden hauskuuttajista, kun he ovat tuumailleet keittiöstä pitkää matkaa ruokapöytään. Nimittäin vaikka kyseessä ei ole kuin alle 50 m2 kotikokonaisuus, voi sielläkin matka olla pitkä.

Meillä on näyttelyasettajana (päävuokralainen) myös hyvinkääläinen yrittäjä http://www.hk4.fi/, joka myy todellä näpsäkkää, seinällä nostettavaa vuodetta. Sitäkin on moni ihmetellyt sekä pitänyt tarpeellisena ja muistellut menneitä, sillä ideahan ei ole uusi. Me kuitenkin jätimme "sänky-yrittäjää" varten Duokodista kalustamatta 1/4, joten jotkut huomaavaiset ovat ihmetelleet missä meillä on säilytystilat, sillä Piilopedillä on käytössä tila, johon tulee Jokilaaksossa meidän vaatekaappimme, naulakkomme ja niin edelleen.

Yksi eniten kysytyistä asioista on hinta, jota moni pitää sangen kohtuullisena. Ja joku kalliina: Vapaa-ajan asunnoksi tehtynä hinta olisi ehkä 1/3 edullisempi, sillä vakituinen asunto tuo liudan järjellisiä ja järjettömiä lisämääräyksiä. Yksi sellainen, jonka itse kukin voi laittaa järjelliseen tai järjettömään osastoon, on vakituisen asunnon vaatimus kahdesta lämmitysjärjestelmästä. Järjettömän oloinen siitä tulee sen vuoksi, että molemmat lämmitystavat voivat toimia sähköllä. Siis sähkökatkoksen varalta ei tarvitse varautua. Lisää huvitusta itselleni tulee siksi, että moista vaatimusta ei ole kerrostaloissa ja luulen, että ei myöskään rivitaloissa.

Tämän päivän Keski-Uusimaassa oli myös tilasto messujen edullisimmasta ja kalleimmasta talosta. Vaan kyseiseen listaan ei ollut mahtunut meidän Merikonttikotimme, vaikka se onkin ainakin Keskarissa esiteltyä, halvinta omakotitaloa edullisempi. Eikö siis kotimme olekaan koti kotien joukossa?
Vai johtuikohan puuttumisemme samasta syystä miksi emme ole toisessa virallisessa messuoppaassakaan. Kyse on Deko-lehdestä, jonka olisi pitänyt ajaa peräti 30 kilometriä kuvaamaan sisustusta Vihdin Selkin kylään, jossa Duokotimme oli rakennettavana messualueen sijaan. Ajomatka ei ollut kuitenkaan toimittajan tai peräti koko lehden itntresseissä. Minä en muuten sitä lehteen kaipaa, mutta se saattaa vaikuttaa, kun kävijät äänestävät vuoden messutaloa.

Ei kommentteja: