Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Blogin lukijat ja tekijät

jormas: Olemme varmasti pitäneet blogia nyt kaksi vuotta ja niin on moni muukin, joten siinä mielessä blogissamme ei ole mitään erikoista. Jotain muista tai ainakin enemmistöstä poikkeavia käytäntöjä kuitenkin on. Kuten, että samaa blogia kirjoittavia on kaksi: päivis (Päivi Strandén) ja jormas (Jorma Soini). Sekin lienee poikkeuksellista, että kirjoitamme päivis ja jormas oikeinkirjoitusta uhmaten myös usein virkkeen alussa pienellä alkukirjaimella.
Ennen asuntomessuja tuumailimme, että kuinka teemme yhteisen käyntikortin ja päätimme luoda virtuaalihenkilön, joka elää avullamme virtuaalimaailmassa. Sekin on mielestämme eräänlaista nykyaikaa, sillä esimerkiksi kotikuntani Tuusula on perustanut nettiin virtuaali-Tuusulan. Virtuaalihenkilömme nimi on Soini Strandén, jonka käyntikortin molemmat puolet ovat blogisivumme oikeassa reunassa. Soini Strandén soveltuu mielestämme oivallisesti maailmaan, jos Merikonttikodissamme asuisi esimerkiksi Angry Birds heimoineen. Vaan kuinka sen tekisimme, sitä emme tiedä, sillä emme ole toistaiseksi oivaltaneet kuinka olla yhteydessä meille suotuisaan ratkaisuun päästäksemme Angryn synnyinkotiin Rovioon http://www.rovio.com/. Hyvät ja miksei huonotkin neuvot olisivat tässä tarpeen. Merikonttikotimme maailmaa tai ainakin Suomea kanssamme mahdollisesti kiertävänä näyttäisi hienolta, jos Vihaiset Linnut komistaisivat sen ulkoseiniä.

Sekin blogissamme on ehkä blogikirjoittajien vähemmistön kanssa yhteistä, että kirjoitamme joka päivä. Vain unohdus joskus on saanut aikaan päivän katkon tai, että olemme kertakaikkiaan jossakin, jossa ei ole mitään yhteyttä, jonka avulla saisimme julkaistua kirjoituksen.
Kirjoittaminen on antoisaa ja siitä onkin tullut osa päivittäistä arkeamme. Asuntomessujen ansiosta on lukijamääräkin kasvanut ja kuljemme tällä hetkellä hieman yli 2000 kuukausittaisen lukijan määrissä.

Messuilla on ollut mukava huomata, että aivan yllättäviltä lukijoilta tulee palautetta, jonka perusteella en kuitenkaan kykene lainkaan arvioimaan minkälaisista ihmisistä lukijat muodostuvat.

Yksi joukko on luonnollisesti tutut ja ystävät, joista varsinkin ystäviä minulla on vähän. Tähän vaikuttaa oma määritelmäni siitä, kuka on ystävä ja luonteeni kulmikkuus ja vielä sitäkin kulmikkaampi tapa sanoa välillä sitä sun tätä.

Yksi joukko tulee entisistä työtovereistani, joista ainakin osa odottaa minun sanovat jotain kielteistä Sininauhasta ylipäätään. Ja usein näin teenkin, sillä varsinkin yhteiskunnan yhteisillä rahoilla toimivien, yleishyödyllisten säätiöiden ja yhdistysten tulee kestää kritiikkiä keskivertoa enemmän. Usein niistä on apua myös suotuisaan kehtitykseen, jos on kyky ottaa vastaan kulmikkaastikin sanottu rakentavasti.

Mutta Sumessa sininauhaliikkeelle http://www.sininauhaliitto.fi/  jäsenjärjestöineen ei tee oikeutta ainoastaan sen arvosteleminen, sillä kyseessä on hieno kokonaisuus ja toimija, jolle olen antanut tavalla tai toisella elämästäni ison osan yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Nurjasti voisin sanoa, että siinä on mennyt ikä ja terveys ja toisaalta voisin sanoa, että se on ollut elämäni antoisinta aikaa. Oli miten oli, on ollut kipeää huomata merkittävätkin muutokset asioissa, jotka ovat olleet minulle kutsumus ja sydämenasia. Sitä se on edelleen,,,,,,suurempi kuin yksikään henkilö, joka on mukana maailmanlaajuisessa sininauha- http://www.ifbc.info/default.aspx tai katulähetystoiminnassa http://www.streetmission.com.au/ ja http://www.ysm.ca/ mukana.

Ei kommentteja: