Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Asunnottomuusmessut

jormas: Anynyymi (kuinkas muuten) kommentaattori oli kesähelteessä bongannut viime vuoden joulukuun kolmannen päivän blogini, jossa kirjoitin Juhani Sjöblomista. Anonyymi kantoi ilmeisen syvää huolta tai näki muuten vaan tarpeelliseksi informoida minua Juhanin tuloista sekä siitä, että hän ottaa vastaan kansanedustajan työstä luopumisensa jälkeen lakisääteisesti hänelle kuuluvaa sopeutumiseläkettä.

Tämä tietämätön huolenkantaja sen sijaan ei nähnyt tarpeelliseksi kertoa mitään mihin Juhani eläkkeensä käyttää. Koko ajan hän on nimittäin maksanut ensin eläkkeestään verot ynnä muut maksut ja lahjoittanut koko hanskaan jäävän summan viimeistä killinkiä myöten asunnottomuuden ja muun syrjäytyneisyyden ehkäisemiseen jo usean vuoden ajan.

Rahaa on käytetty muun muassa Vantaalla asunnon ostamiseen asunnottoman kodiksi, Tuusulassa niin sanotun Mutterimajan rakentamiseen, jossa on runsaiden yhteisten tilojen lisäksi koti yli kahdellekymmenelle asunnontarvitsijalle ja osansa siitä on saanut myös yhdistyksemme, Elämän tähden ry. Se on käyttänyt varat Merikonteista tehtävien asuntojen kehittämiseen sekä koeasunnon rakentamiseen. Juuri tämä Duokoti on näytteillä Hyvinkään Asuntomessuilla.

Olen usealla foorumilla yrittänyt saada aikaiseksi keskustelua aiheesta kuinka hänen kenelle on tavalla tai toisella kertynyt maallista mammonaa enemmän kuin minulle, pitäisi lahjoittaa rahojaan hyvään tarkoitukseen tai muuten vaan kantaa yhteiskuntavastuuta, jotta kaikki voisivat sen hyväksyä. En ole saanut ainuttakaan kelvollista vastausta.

Joku lahjoittaa puhelimen oikeaan tarkoitukseen ja siitä voi nousta melkoinen myönteinen haloo. Mutta Sjöblomin kaltainen lahjoittaa merkittäviä summia vuosittain, niin siitä julkisuus ei ole kiinnostunut. Se on kiinnostunut vain siitä, että rikas mies nostaa hänelle kuuluvan eläkkeen, mutta ei siitä, mihin hän sen käyttää. Jotenkin en halua olla tässä asiassa niin pieni, että sanoisin Sjöblomin kaltaisille vastuunkantajille, että ainut tapa tehdä hyväksytysti hyväntekeväisyyttä tai kantaa ylipäätään yhteiskuntavastuuta, on tehdä se muilta tai ainakin kateellisilta salaa.

Mutta kyllä minua mättääkin hieman yksi toinenkin asia. Se on Asunnottomuusmessujen puuhamiesten tapa hakea julkisuutta asettamalla Asunnottomuusmessut ja Asuntomessut vastakkain vain siitä syystä, että olemme Duokodin kanssa Asunto- emmekä Asunnottomuusmessuilla. Olisi pitänyt muun puuhan (jota varmaan riittää) sijaan Riiko Sakkisen ja Jani Leinosen tarttua vasaraan ja tulla tekemään merikontista Sinkkukotia kodittomalle , niin olisimme saaneet Sinkkukodin toisille ja Duokodin toisille messuille. Mutta yksi mies jättää yhdet jäljet, jotka enemmän tai vähemmän laitapuolen kulkijalla ovat lisäksi kaikkea muuta kuin suorat, joten tällä joukolla emme pystyneet parempaan.

Ei kommentteja: