Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Mukavaa että merikonttikoti kiinnostaa

päivis: Vähän hassuahan se on, että olemme täällä Thaimaassa, kun merikonttikotiasiaa pitäisi takoa Suomessa, nyt kun "rauta on kuuma". Yhteydenottoja asian tiimoilta tulee alvariinsa ja tänään annoin sähköpostihaastattelun Helsingissä ja ehkä Vantaallakin ilmestyvään ilmaisjakelulehteen.

Luotan kuitenkin siihen, että merikonttikodeilla (ehkä sekä Duokodilla että Sinkkukodilla) on todellinen grand opening kesällä Hyvinkäällä. Termi suuresta avauksesta tarttui täällä mieleen, sillä ehkä kaikilla täkäläisillä suurilla loma-asuntojen rakennusprojekteilla on hankkeen liikkeelle laiton aikoihin grand opening. Silloin kaikkien innokkaiden asunnon ostajien pitäisi aktivoitua ja sitoutua hankkeeseen. Näin säästyy jopa rahaa, sillä mitä myöhemmin itselleen varaa asunnon valmistuvasta kohteesta, sen kalliimpi se on.

Merikontit kuitenkin porskuttavat eteenpäin ilman meidän läsnäoloammekin. Tänään Jorma skypeili Suomeen ja sai kuulla Vihdistä viimeisimmät uutiset lattiaeristeiden asentamisesta. Myös Duokodin maalaaminen taiteilijatyövoimalla on nytkähtänyt piirun verran eteenpäin. On jännittävää odottaa, mitä siltä rintamalta aikanaan kuuluu.


Kaivoin ilmaisjakelulehden jutun yhteyteen joitakin omia kuvia merikonttirakennuskohteista. Tätä Amsterdamissa ottamaani kuvaa katsoin tarkemmin vasta nyt ja käsitin, että siinä on noin 300:n E-talossa asuvan opiskelijan asunnon numero ja vieressä laite, jolla saa yhteyden haluamaansa asukkaaseen. Ajattelin ensin, että kai kännykätkin on keksitty, mutta muistin sitten, että talojen sisäpihalle ei kenellä tahansa olekaan asiaa. Niiden portit olivat lukossa ja asukas näköjään voi sen kotoa käsin avata vieraalleen. Melkoinen vaiva voisikin olla vaikka viidennestä kerroksesta vieraan hakeminen ja kapuaminen takaisin omaan kotiin. Näissä viisikerroksisissa merikonttikerrostaloissa kun ei hollantilaiseen tapaan ollut hissiä.

Ei kommentteja: