Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Milloin ensimmäinen kerrostalo merikonteista Suomeen?

Taisi olla Rauma, joka valmistelee uutta pienkerrostaloaluetta, jossa talot rakennetaan puusta. Hanke on kai jatkoa vanhalle Raumalle, jonka rakennukset pääsääntöisesti ovat puisia. Voi olla, että poimin tuon radiouutisen puolihuolimattomasti ja kerrostalorakentamisella ei ole mitään tekemistä perinteisen Rauman keskustan kanssa. Mutta joku on kuitenkin suunnitellut jotain uutta ja nyt toteutetaan.

Kun olemme monien vaikeuksien kautta merikonttikotien kanssa jo niinkin pitkällä kuin nyt olemme, ei tuntuisi ihan mahdottomalta asialta samalla vauhdilla rakennuttaa lisää Sinkkukoteja, joita pinottaisiin päällekkäin ja rinnakkain, ihan niin kuin olemme Amsterdamissa nähneet.

Totta puhuen, vaatisi todella ennakkoluulottomuutta rakennusvalvontaviranomaisilta, että kerrostalon rakentaminen merikonteista voisi Suomessa toteutua. Olemme oman Duokotimme kanssa edelläkävijöitä, mutta ehkä kokemuksemme siinä asumisesta voivat vasta muutaman vuoden päästä jalostua joksikin suuremmaksi kokonaisuudeksi, kerrostaloksi esimerkiksi.

Amsterdamissa merikonteista rakennettuja kerrostaloja on lukuisia.
Kun merikonttien kanssa puurtaminen on niin pitkään ollut lähellä omaa arkea, ei ehkä osaa aivan nähdäkään, miten tärkeää on koeasua merikontteja. Pitää ihan opetella ymmärtämään se. Rakentamisen edistymisestä pitäisi löytyä dokumentoitua tietoa Vihdistä Samarian hallilta. Kun Duokoti viimein on käsissämme, dokumentointia pitää jatkaa. Miten sen tarkalleen teemme, siitä ei vielä ole selvää näkemystä. Blogin kirjoittamisesta emme kuitenkaan aio luopua.

Ei kommentteja: