Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 31. joulukuuta 2012

Uusi ja vanha vuosi

päivis: Tänään pitäisi perinteen mukaan olla taas kekseliäs, jotta voisi antaa lupauksia, jotka eivät ole liian vaikeita, jotta ne voisi myös toteuttaa. Moni tekee tupakkalakon, mikä ehkä ei ole paras mahdollinen uuden vuoden lupaus, koska tupakasta eroon pääseminen (ainakin osalla) on kuulemma vaikeampaa kuin viinasta luopuminen. Varsinkin kun uuden vuoden lupaukset kai pohjimmiltaan tehdään rikottaviksi. Vai vahtiiko joku kuin haukka niiden toteuttamista?

En ole itse harrastanut vuoden vaihtumiseen liittyvää lupailua. Vaan pitäisikö nyt luvata jotain? Voisin tietysti luvata, että voitan lotosta. Sehän on kai monien lottoajien mielestä yksistään tahdosta kiinni. Pitää vain uskoa ja toivoa. Jorman mielestä tosin olen jo voittanut useinkin, mutta jollain kumman konstilla ohjaan ne suuret voitot salaiselle tilille ja pienet yhteiselle tilillemme. Sinne tuleekin noin parin kuukauden välein suunnilleen yhden euron suuruinen raha Veikkaukselta.

Googlesta löytyi lupauksia, joita ihmiset eri puolilla maailmaa olivat antaneet. Luvattiin käydä useammin salilla, joogata, mennä kihloihin, tehdä työt kolme kertaa nopeammin kuin vielä nyt. Joku lupasi tietysti maailmanrauhaakin. Perheen kanssa joku toinen lupasi viettää enemmän aikaa. Laihdutuslupauksista puhumattakaan.


Kampaamojen onneksi monet ajattelevat, että
on mukava käydä laitattamassa hiukset hienoksi
ainakin juhlatilaisuuksiin.
Minusta on hyvä, että ihmiset käyttävät erilaisia palveluja. Taidan silti luvata alkavallekin vuodelle, että edelleen leikkaan itse hiukseni. Keksin ajatuksen muinoin jostain dekkarista, jossa naispäähenkilö kyni aina hiuksensa kyhyeksi kynsisaksillaan. Toteutin omaehtoisen hiusten leikkuun vasta vuosia myöhemmin, enkä silloinkaan kynsisaksilla. Sakseni ovat hiusten leikkuuseen tarkoitetut ja lopputulos on kohtalainen. Ehkä sille voisi antaa kouluarvosanan 6 tai 7. Mutta ei myöskään maksa mitään.
 
Yhdestä asiasta pidän alkavana vuotenakin kiinni. Se on nimittäin kerran tiukassa paikassa itselleni annettu lupaus tai ehkä paremminkin toteamus, että "ne ei voi enää mulle mitään". Tiedän että vuosi 2013 ei tule olemaan kaikilta osin helppo, joten tuo toteamus on hyvä muistaa.
 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Päivi, leikkaat itse hiuksesi, enpä ole ennen mokomaa kuullut, että nainen leikkaa itse hiuksensa, hyvä, hyvä!!! Itse olen miespuolinen bloginne jokapäiväinen lukija ja leikannut hiukseni itse vuosikausia ja tulos on aina kympin arvoinen, luulen että hiustenleikkuu maksaa sen verran ja lisäksi olen erittäin tyytyväinen tulokseen!