Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 9. marraskuuta 2012

Pattayan rantakadun elämää

Kadulla voi olla monenlaisia palvelupisteitä
jormas: Päivis kirjoitti, että kun katselee ympärilleen, näkee yhtä jos toistakin tai ainakin jotain sinne päin. Se on ainakin totta, että jalkamiehenä havainnoi ympäristöä aivan toisella tavalla. Mutta muutakin ekstraa siitä saa. Tulee pysähdyttyä silloin tällöin ja jäätyä suustaankin kiinni, vaikka aina ei niin hirveän paljon yhteisiä sanoja olisikaan. Oma lukunsa ovat tietenkin suomalaiset, joiden kanssa tulee iskettyä tarinaa moneenkin kertaan ja mitä merkillisimmistä asioista.

Muistelen Suomessa Kekkosen ja Etykin aikaan, että varsin varmana tietona minullekin kerrottiin, että virkavalta roudasi irtolaisia, jotka tosin taisivat olla jo siihen aikaan asunnottomia, sillä irtolaislaki oli kumottu, muille maille pois kravatti ja muualta tulleen väen silmien alta pois.

Tällä mopon sivuvaunussa kulkevalla vinssillä
on vedetty vesiltä eräskin kalastusvene
Sama meininki taisi olla Jyväskylässäkin aikoinaan, kun kuningatar Elisabeth vieraili siellä. Kaupunki, minä mukaan luettuna nimittäin tunsimme Parkkulaisen Reiskan, koko kaupungin Reiskan. Entinen nyrkkeilijä, joka ottelee toivon mukaan matseja taivasten valtakunnan väreissä. Mutta ennen taivaallista kyytiä tuonpuoleiseen hänkin taisi saada kyydin Keuruun perukoille alkoholistien hoitokotiin kuningattaren vierailun ajaksi. Se nimittäin on saletti, että ilman sitä Reiska olisi nähty samalla areenalla Elisabethin kanssa.

Tänään tapasin taas Hawaiilta tulleen miehen, joka huoltaa ja hoitaa koiria ja kai vähän ihmisiäkin. AIheeseen hän liittyy siten, että rantakadulla oli poliiseja määräänsä enemmän ja pysähdyimme päiviksen kanssa katsomaan mitä virkavalta touhuaa. Asia tiedustelin loistavalla amerikanenglannillani myös kyseiseltä jenkiltä. Hän totesi, että poliisit roudaavat taas autoillaan asunnottomia maaseudulle ja jättävät sinne. Síeltä nämä veli- ja siskokullat sitten könyävät rahattomana ja nälkäisinä ajan kanssa takaisin Pattaya Cityyn. Se ei minulle selvinnyt mikä hyöty tai tarkoitus operaatiolla on.
Matkakoti vailla vertaa
Poliiseista tuli mieleen, että eilen ostin aivan aidon Thaimaan tai Pattayan kuninkaallisen poliisin moottoripyöräkypärän. Valittavana oli valkopunainen Higway- tai kullan ja mustan värinen Patrolkypärä. Valitsin Patrollin ja se päässä aion Suomessa Vespallamme ajella kunnes kotimaan virkavalta antaa ensimmäiset sakot. Suomessa nimittäin moottoriajoneuvolla ajaessa pakollisena välineenä olevan kypärän pitää olla tyyppimerkitty ja jotenkin myös turvatarkastettu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hartaasti toivon ja rukoilen, että onnettomuus ei kohtaa poliisikypärä päässä, sillä silloin on tervemenoa taivaanvaltakuntoon. Niin turvattomia vehkeitä taimaalaiset puolikypärät on!