Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 15. lokakuuta 2012

Äijien kanssa lenkillä

päivis: Aamulenkit ovat kuuluneet Jorman thaikkuohjelmaan ja nyt myös näköjään minun. Suunnilleen viikko sitten Jorma sai minut houkuteltua mukaansa lenkille, jonka teimme omia aikojamme ja reittejämme kaksistaan. Nyt on arki tullut siihenkin asiaan ja lenkille lähdetään äijäporukalla.

Tänään olimme jo kello 6.20 Ranen parkkipaikalla, josta siirryimme kohtauspaikalle ns. Hyrsylän mutkaan, Jomtien Beach Roadin varteen. Kuten eilenkin, kävely suuntautui kohti Buddhavuorta. Eilinen lenkki siellä oli oikein mukava, sillä vuorella on mahdollisuus kiertää yli kilometrin lenkki reittiä, jossa ei kulje moottoriajoneuvoja. Yleensähän täällä joutuu liikkumaan autojen ja mopojen jaloissa, sillä jalkakäytävät usein puuttuvat tai niiltä joutuu vähän väliä hyppäämään autotielle. Milloin edessä makaavaa koiraa tai vaikka maassa lojuvia sähkökaapeleita kiertääkseen.

Aamuinen Pattaya, tai paremminkin Jomtien, on kannattanut oppia kokemaan, Yleensähän aamut täällä ovat alkaneet auringon nousun jälkeen parvekkeella istuskelemalla. Siitäkin vähän näkee päivän alun tohinoita, mutta ei ollenkaan samalla tapaa kuin katutasolta. Kiva on ollut huomata muun muassa se, miten paljon täällä on kanoja ja kukkoja. Ja kaikki tepastelevat vapaina.

Vähän ajattelin, että tänään mennään tietä, joka nousee korkeammalle kuin eilen. Onnekseni emme menneet sinne. Ylämäkikävely ei oikein ole mielilajini. Käännyimme kuitenkin takaisin ennen jyrkkiä mäkiä, sillä tarkoitus oli lähteä läheiselle Koh Larnin saarta. Saarireissusta ei sitten tullut mitään, kun sade tuli väliin ja jäimme virumaan vain Ranen altaalle.
Ranen altaalla kukkii plumerioita.
Jorma huomautteli ensimmäisillä lenkeillämme, että loppumatkasta alan aina hyytyä. Nyt olen pysynyt vähän paremmin äijienkin vauhdissa, yleensä kuitenkin porukan viimeisenä. Jorma onkin kertonut virallisesta punnituksesta, jota itsekin olen alkanut harrastaa. Päinvastoin kuin Jormalla, painoni ei kuitenkaan ole julkinen, eikä edes puolijulkinen. Sen verran voin sanoa, että paino on pudonnut näiden aamulenkkien aikana lähes kilon. Varaa on pudota vielä paljon lisää.

Ei kommentteja: