Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 23. elokuuta 2012

Merikontista koti ja asunto

jormas: Eräänkin kerran on blogikirjoitusten aikana käynyt niin, että päivän mittaan on mielessä aihe jos toinenkin. Mutta kun kirjoittamisen aika tulee, on pää ja aihepussi typösen tyhjä. Niin nytkin. Blokikirjoituksia on kuitenkin päiviksen kanssa syntynyt noin vuoden verran käytännössä sen jokaisena päivänä. Aiheet ovat vaihdelleet laidasta laitaan ja hattua nostan niille, jotka iskevät niin sanotusti blokikirveensä kultasuoneen ja saavat ajatuksilleen lukijoita kymmenentuhatta kuukaudessa tai jotain sellaista. Ja kommentoijiakin aika liudan.
Meillä lukijoita on kuukaudessa jonkun verran alle tuhannen käyntikerran verran. Enemmänkin saisi olla, vaikka se ei kirjoittamisemme pääpointti olekaan. Sen sijaan uskon, että kirjoittamisia, omiakin, on mukava lueskella joskun aikojen kuluttua. Kommentoijat sen sijaan olisivat meille herkkua, mutta kovasti kortilla ovat hekin.
Hyvä aihe meille olisi ollut ehkä kirjoittaa järjestelmällisemmin Konttikoti-hankkeesta, sillä se on vienyt aikaa melkoisesti, mutta antanut kyllä vähintään saman verran sisältöä. Tänään sen kanssa olemme tilanteessa, että seiniin on eristysmateriaali tilattu, joten konkreettinen rakentaminen alkaa aivan muutaman päivän kuluttua.
Nyt kuluvalla tai viimeistään ensi viikolla odottetemme Tuusulasta päätöstä rakennusluvan suhteen, jolla onkin melkoisen suuri merkitys mihin suuntaan hankkeemme etenee.
Merikontista koti tai edes asunto on tietojeni mukaan hanke, jota aiemmin ei Suomessa ole onnistuttu toteuttamaan koskaan. Tällä tarkoitan rakennusta, joka on tehty rakennusluvan mukaisesti asunnoksi ja johon asukas voi muuttaa henkikirjansa niin sanotusti vakituisesti sekä saada siihen myös asumis- ynnä muut tuet, jos tulo- ynnä muut rajat ne muuten sallivat ja mahdollistavat.

Ei kommentteja: