Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 17. elokuuta 2012

Ei ihmisansoja

jormas: Eilen ostin pyydyksen. Eläinsellaisen, johon voi mennä, jos on mennäkseen, joku nisäkäs. Kani, kettu, supikoira tai joku muu. Jos joku sinne menee, ratkaisemme tapauskohtaisesti minkä kohtalon eläin meiltä saa. Yksi rajaus kuitenkin on. Yhtäkään pyydykseen joutunutta ei kohtaa taholtamme kuolema. Mutta veikkaan, että kettu tai supi saa meiltä autokyydin sinne jonnekin, josta ei ainakaan päivässä tai kahdessa tulla takaisin. Ei mielellään koskaan. Mahdollinen kani tai jänis sen sijaan liitetään counrykani-laumaamme, on se ollut lauman jäsen tai ei. Kanilaumamme nimittäin Kani-Ykkösen ansiokkaalla johdolla pienenee kuitenkin koko ajan. Laumassä on varmuudella enää neljä jäsentä, joten yli puolet on kadonnut jonnekin. Osa ehkä ruuaksi, osa on lähtenyt mierontielle ja joku on voinut jäädä autonkin alle. Mutta jotta kaikki eivät joutuisi kettujen tai supien ruuksi, joita niitäkin pihamaallamme on, siirrämme mahdollisia pyydykseemme tarttuneita lihansyöjiä muille maille.

Tänään kävin asiantuntijajoukolla Selkissä Konttikoti-projektin tiimoilta, joka näyttää nyt sangen hyvältä. Lunta voi tosin tulla ankarasti tupaan rakennusvalvonnasta, joskin olen luottravainen sen suhteen.
Puolitoista vuotta on suunniteltu, joka on melkoinen aika näin pienelle hankkeelle. Siis ainakin kooltaan pienelle. Mutta on muistettava, että tiedossamme ei ole Suomessa ainuttakaan merikonteista tehtyä, rakennusluvan mukaista asuntoa. Ja kun muuta tietoa ei ole, uskomme että niitä ei ole koskaan ollutkaan. Lempäälän Ekotaloprojekti on saanut rakennusluvan, mutta toteutus sielläkin on vähintään yhtä vaiheessa kuin meilläkin.
Uutena avauksena tänään pohdimme naapurimaatamme Venäjää, jonka markkinoiden alustava kartoitus ja maan muut vaatimuksen mahdollisesta Sinkku- ja Duokotiasunnoista kartoitetaan tulevaisuudessa.

Ei kommentteja: