Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 14. elokuuta 2012

Asuntomessut

päivis: On hienoa, jos saisimme konttikodit ensi vuoden asuntomessuille Hyvinkäälle. Matkassa on silti varmasti vielä monta mutkaa, joten tuuletetaan vasta sitten, kun asiat selkiintyvät ja varmistuvat. Rakentamisen suhteen edessä taitaa olla taas ongelmia, jotka vaativat uusia ratkaisuja.

Heitin joskus ajatuksen, etten usko Duokodin valmistumiseen ennen maaliskuuta. Ajoitus ei perustunut mihinkään tosiasiaan, kunhan vain sanoin näin. Samalla ajattelin, että jotenkin tässä kitkutellaan talvi, mutta jospa uusi koti olisi kuitenkin jo seuraavien lumien aikana täällä Jokilaaksossa. Siis ehkä jo ennen keksimääni maaliskuuta.

Unelma asuntomessuista tarkoittaa, että koti saadaan tänne aikaisintaan ensi elokuun puolivälin paikkeilla, kun messut on messuttu. Se tarkoittaisi siis asumista matkailuautossa koko talvi. Thaimaatahan on näillä näkymin varmasti tiedossa vain marraskuun puolivälin paikkeille.


Ainakin tämä pihjala ennustaa kovaa lumitalvea.
Ehkä olisi suuri viisaus järjestää asiat niin, että oletettavasti kylmimpäänkin aikaan voisi painua uudestaan pakoon pakkasia. Vaikka viime talven kokemus on meille osoittanut, että kyllä matkailuautossakin tarkenee kovimmillakin pakkasilla. Sähkölasku tosin on silloin melkoinen.

Laitan tähän myös lumiennusteen ensi talvelle vanhan kansan sääennustusta lainaten: pihlaja ei kahta kanna, marjoja ja lunta. Sen mukaan ensi talvenakin on paljon lunta. Ainakin Jokilaaksossa. Meillä pihlajissa ei ole mitenkään erityisen paljon marjoja. Tai taitaa kyllä vähän riippua siitä, mitä puuta tarkkailee. Ehkä sittenkin on tulossa vähäluminen talvi - tai sitten ei.

Ei kommentteja: