Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Satoa kasvihuoneesta

päivis: Eilen jäi blogivuoro väliin, kun päivä meni hääjuhlien merkeissä. Ja vaikka livahdimme Vanajanlinnasta kesken juhlien pois, Niilon haku kaupungista vahtikoiraksi maalle venyi niin iltamyöhäiselle, että koko blogi unohtui.

Retiisin varret rehottavat, mutta kyllä juuretkin ovat jo syötävän kokoisia.
Taisi olla vähän liioittelua sanoa, että koko päivä oli yhtä hääjuhlaa, sillä läksimme Hämeenlinnan suuntaan vasta iltapäivällä. Sitä ennen oma juhlan aihe täällä Jokilaaksossa oli se, kun poimin kasvihuoneesta ensimmäisen sadon. Sekin on tietysti liioittelua, sillä oikeasti otin sieltä kolme retiisiä, jotka olivat jo niin suuria, että niistä sai täydennystä salaattiin. Tuntuu ihan ihmeelliseltä, miten nopeasti ne ovatkin kasvaneet. Istutin samaan aikaan ulos samasta pussista nauharetiisiä, josta vasta on kasvanut heikosti retiisin lehtiä.

Nauhaan laitetut siemenet on erinomainen idea. Silloin ei jää juuri edes harvennettavaa. Kun tillit, porkkanat sun muut on kylvetty tavallisella tavalla, ne kasvavat nyt niin tiheässä, että harventaminen on jopa vähän hankalaa.

Retiisin lisäksi kasvihuoneesta ei ihan heti ole muuta satoa odotettavissa. Tomaatin taimiin on vasta ilmestynyt kukan nuppuja, herneet ovat nekin vasta pienellä varrella, avomaankurkun tulevaisuutta en osaa edes ennustaa, vaikka lehdet näyttävätkin olevan jo hyvällä alulla. Jotain salaattia olen kasvihuoneeseen kylvänyt ja se kasvaa siihen malliin, että siitä ehkä saamme retiisin jälkeen seuraavaksi salaattiaineksia.

Ei kommentteja: