Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 28. kesäkuuta 2012

Sanomalehti kesäpaikalle

päivis: Halusimme testata, nyt kun tämän viikon olemme Laukaassa, miten sanomahden kääntäminen ns. kesäpaikan osoitteeseen onnistuu. Teimme Keski-Uusimaalle ilmoituksen näistä muutamista päivistä ja se nyt ainakin onnistui vaivatta.

Lehden tulo sen sijaan ei olekaan niin selvää. Tiistai oli ensimmäinen päivä, jolloin lehden piti tulla Laukaaseen. Tulihan se, keskiviikkona joskus aamupäivällä, kun tänne jaettiin muukin posti. Keskiviikon lehti tuli tietysti tänään torstaina.

Voisi tietysti ajatella, että onko mitään järkeä lukea vanhoja uutisia. Ei ehkä, mutta joskus on aika suhteellista, mikä on oikea hetki saada tieto jostain tapahtuneesta. Aika suuri osa lehdissä julkaistuista tarinoista sitä paitsi on täysin tai ainakin lähes ajattomia asioita. Toinen ääripää on nettisivujen uutistarjonta. Niissä eletään tunni tunnilta ja muutama tunti sitten julkaistu uutinen alkaa olla jo auttamattoman vanha, päivän vanhoista uutisista puhumattakaan.

Joskus tuntuu, että onko niin suuri vahinko, jos joku tieto jää lukematta ja kuulematta. Moni uutinen on niin masentava, että parempi kun ei kuulekaan tai tule lukeneeksi.Toisaalta moni uutiseksi väitetty on täyttä hömppää, joten ei niilläkään ole mitään merkitystä. Jorma löysi joskus netistä osoitteen, jonne on poimittu eri lehtien erilaisia uutisia, artikkeleita ja esimerkiksi pääkirjoituksia. Mietin kyllä, että sellaisen palvelun ylläpitäjä on melkoinen piilovaikuttaja, joka ikään kuin voi ohjailla sitä, mitä joku lukee. Toisaalta netissä surfailijat ovat kyllä varmasti pitkälti oman tiensä kulkijoita, jotka poimivat yhtä sieltä ja toista täältä. On niin helppo vaihtaa sivua ja tiedon tarjoajaa, jos siltä tuntuu.

Tänään luetun eilisen Keskarin mukavin uutinen taisi muuten olla se, kun keravalainen Turre-koira täytti 19 vuotta.

Ei kommentteja: