Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Rasismi

jormas: Tähän kirjoitan rasismista varsinkin, jos saan jonkun kommentin aiheesta........Näin kirjoitin täkäläisittäin aamulla ja suomalaisittain aamuyöstä.
Puoleen päivään mennessä oli tullut yksi kommentti Savon suunnasta, joka oli yhtä alamittainen kuin rasismikin.
Mutta mitä se rasismi sitten on? Vietän kohtalaisen osan ajastani edelleen Suomessa ja olen tekemisissä monenkinlaisen, vähemmistöön kuuluvan ihmisryhmän kanssa. Saan määrätyissä tilanteissa kuulla silloin tällöin, että RASISTI. Tähän riittää esimerkiksi, kun ja jos en Helsingissä kadulla kävellessäni tee tilaa vastaani käveleville, iholtaan itseäni tummaihoisemmille. Kansalaisuudenkin tiedän, mutten kirjoita. Etten tule leimatuksi rasistiksi täälläkin.

Mutta kuka silloin on rasisti? Minäkö, joka en tee tilaa vai hänkö, joka haukkuu minua rasistiksi sen vuoksi?
Siis onko niin, että niin sanottu vähemmistöön kuuluva saa ja voi nimitellä valtaväestön edustajaa kuinka tahtoo ja se ei ole rasismia, mutta ei päinvastoin, sillä se on rasismia?
Jos mustalainen sanoo minua valkoihoiseksi tai kaaleksi tai minä häntä mustalaiseksi, niin kuka silloin on rasisti? Mielestäni ei kukaan, sillä juoppo on juoppo, rampa on rampa, valkolainen on valkolainen, mustalainen on mustalainen, intiaani on intiaani ja eskimo on eskimo.

Eilen löysin kadunvarresta roikkumasta muutaman nuken. Muistui kuvatessa mieleen, että Suomessa piti poistaa lakritsipatukan paperista tummaihoisen kuva sekä teksti Laku-Pekka. Kun liitteenä olevaa kuvaa katselin, niin ajattelin, että laitan sen blogiimme tekstillä: "hirressä, myytävänä, näytillä vai jotakin muuta?"

1 kommentti:

jorzza kirjoitti...

No ainakin rasismi-vitsejä on ihan liikaa, esim miksi neekereillä on litteä nenä-tasoa! tai juutalaisista uuniin - duuniin - uuniin - duuniin...