Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Korealaisessa saunassa

päivis: Korealaisessa saunassa tuli käytyä tälläkin reissulla, vaikka aivan viime tipassa eli eilen. Täällä on saunoja monessakin paikassa tai ainakin luvataan olevan. Kaikistahan ei voi tietää. Ainakaan suomalaisen käsitystä saunasta ne eivät aina vastaa, näin olen kuullut. Hieman Pattayan ulkopuolella (radan toisella puolella) sijaitsevassa saunassa on hintalaatu kohdallaan. Luksusta vajaalla neljällä eurolla ei saa, mutta saa kuitenkin kaksi pyyhettä, uima-asun niin halutessaan ja pöytään tuotuna hedelmiä ja suuren kannullisen vettä.

Saunavaihtoehdot ovat tavallinen sähkösauna ja höyrysauna. Itse viihdyn paremmin höyrysaunassa. Tavallisen saunan puolella ihoon voi hieroa isossa kipossa olevaa suolaa.

Saunalaitos on osin katettu, mukava uima-allas on taivasalla. Pihassa pääsee pulahtamaan kylmä- ja kuuma-altaisiin. On myös oma ladyjen kylmäallas. Paikka kaipaisi pientä pintaremonttia ollakseen todella viihtyisä, mutta tällaisenaankin se palvelee hyvin tarkoitustaan.

Saunojien kansallisuuksia voi osin vain arvailla. On thaimaalaisia ja ehkä korealaisia, falangeja pitkin Eurooppaa ja suomalaisiakin tietty. Eilen huomasin paikalla olevan parikin maanmiestämme. Ja tietysti venäläisiä, kuinkas muuten. Kuten Jorma kirjoitti, venäläiset ovat tuoneet tänne myös hyvää vaatiessaan monenlaisia palveluja. Palvelujen vaatiminen meni kyllä eilen eräältä naapurin mieheltä överiksi. Herra ja hidalko käskytti henkilökuntaan kuuluvan nuoren pojan puhdistamaan muovituolit, joille herran seurue myöhemmin laski ahterinsa. Poika oli syystäkin hieman hämmentyneen näköinen: tuoleilla oli vain puista karisseita leihtiä.

Ehkä venäläisten Thaimaa-turistien joskus niin kovin moukkamainen käytös pitää antaa anteeksi, kun muistelee niitä aikoja, jolloin suomalaiset alkoivat suurin joukoin matkustella maailmalla. Ei kai muinaista Neuvostoliiton-matkailuakaan voi ajatella tuntematta häpeää. Varmaan joku erehtyy vielä Tallinnaankin matkustaessaan kuvittelemaan, että suomalaisuudesta voisi paikallisten silmissä saada jotain irtopisteitä. Todellisuudessa nuorempi väki esimerkiksi hotelleissa ei enää kykene palvelemaan suomen kielellä ja miksi oikeastaan pitäisikään. Ei Suomi ole mikään maailman napa, vaikka sitkeästi kuvittelemmekin sen sitä olevan. Meillähän ruotsalainenkin joutuu suunnilleen kaikkialla Stockmannin ulkopuolella asioidessaan puhumaan englantia, vaikka virallisesti kaksikielisessä Suomessa joka ikinen iikka joutuu kouluvuosinaan oppimaan vähintään pakkoruotsin alkeet.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En minä ole tavannut yhtään korealaista korealaisessa saunassa. mutta saksalaisia riittää venäläisten lisäksi pilvin pimein. Lisäksi saunan yhteydessä on hieromalaitos, missä lihakset voi hierotuttaa ennen tai jälkeen saunan vitosella. Pieni kuntonurkkauskin taisi taisi Päivikseltä jäädä näkemättä, entäs kävitkö kylmävesialtaassa? J

For life kirjoitti...

päivis: Korealaisuus perustui ihan hatusta vedettyyn oletukseen, johon toisaalta sisältyi elämänkokemuksen tuomaa näppituntumaa. Ulkonäkö oli asia, joka pani veikkaamaan, että korealaisiahan ne tanakat ukot olivat.

Kuntosalinurkkauksen olen nähnyt ja joskus niissä laitteissa joku on itseään kiduttanutkin. Samalla seinustalla pauhasi nyt televisio, jota kukaan ei tosin tainnut katsella.

Toki kävin kylmävesialtaassa. Monta kertaakin. Sen jälkeen kuuma-altaan vesi tuntuu niin kuumalta, ettei sinne meinaa kärsiä mennäkään.