Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 23. joulukuuta 2011

Joulutarina 23. päivä

jormas: Toisin kuin päivis väittää, että olisi Niilo-koiran ensimmäinen syntymäpäivä, on niitä havaintojeni mukaan vietetty tavalla tai toisella lähestulkoon kuukausittain. Kokemuksesta tiedän, että merkkipäivät kuitenkin harvenevat ensimmäisen vuoden tultua täyteen.Koiria on täällä aika tavalla, mutta luulempa vaan, että ei sen enempää kuin Suomessakaan. Täällä sen sijaan kiinni oleva koira on yhtä harvinainen kuin Suomessa vapaana oleva. Kun koirat ovat täällä irti, on niiden suurin uhka koirapartioiden lisäksi autot ja moni koira kulkee kolmella jalalla. Hyvin liikkumnen sujuu niinkin.
Ei myöskään ole kauaa aikaa, kun luin lehdestä porsaasta, jolla ei syntyessäänkään ollut takajalkoja lainkaan. Se oli opetellut kulkemaan etujaloillaan eli ihmisittäin käsillään. Onni onnettomuudessa, jos elämä maittaa, sillä uutisen mukaan siitä oli tullut seutukunnalla niin suuri nähtävyys, että se vältää joulupadan ainakin niin kauaksi aikaa, kun kävelee käsillään.

Kun koto-Suomessa puhutaan kaupallisesta joulusta, niin täkäläisittäin Thaimaasta käsin katsottuna, on se Suomessa paljon muutakin. Täällä kristinuskolla sen sijaan ei ole paljon sijaa, jos ei liene vastustajiakaan. Se saa kuitenkin aikaan, että kalenterissa jouluna on vain täysin normaaleja arkipäiviä. Joulu on täällä hyvinkin ainoastaan turisteja ja muualta muuttaneita varten, joten se on hyvin kaupallinen ja näkyy vain kauppaliikkeissä.

Itsekukin Vapahtajan syntymään uskova ja varmasti moni muukin tekee kuitenkin joulun sydämeensä Vexi Salmen laulun sanoin:

On jouluyö, sen hiljaisuutta yksin kuuntelen
Ja sanaton on sydämeni kieli.
Vain tähdet öistä avaruutta pukee loistaen
Ja ikuisuutta kaipaa avoin mieli.

Näin sydämeeni joulun teen ja mieleen hiljaiseen
Taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen.

On jouluyö ja lumihuntuun pukeutunut maa,
Kuin yhtä puhdas itse olla voisin.
Se ajatukset joulun tuntuun virittymään saa
Kuin harras sävel sisälläni soisi.

On jouluyö, sen syvä rauha leijuu sisimpään
Kuin oisin osa suurta kaikkeutta.
Vain kynttilät ja kultanauhat loistaa hämärään,
Vaan mieleni on täynnä kirkkautta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kaneli-Taneli: Boris, enkelikoiramme
tulppaanitaneli.blogspot.com
on linkkini! kun olette niin koira- ja niiloihmisiä, lukekaa ajankohtainen kertomus Boris-koirasta! kertomus on tyttäreni käsialaa.