Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Joulutarina 18. päivä

päivis: Tänään oli todella joulullinen päivä: pääsimme osallistumaan joulujuhlaan. Sen järjesti Pattaya Full Gospel -kirkon Agape-päiväkoti. Lasten joulujuhlaan osallistui kymmeniä nykyisiä ja entisiä päiväkodin lapsia, heidän ohjaajiaan, lasten perheenjäseniä ja meitä suomalaisiakin oli lähes parikymmentä. Päiväkoti on jo kuuden vuoden ajan ollut Pattaya Suomi-Seuran paikallinen avustuskohde.

Kristillinen päiväkoti on perustettu niitä lapsia varten, jotka muuten joutuisivat viettämään päivänsä jopa yksin kotona tai kulkisivat aamusta iltaan isän tai äidin matkassa. Ilman mahdollisuutta mennä päiväkotiin moni lapsi joutuisi istumaan koko päivän lavataksin ohjaamossa tai skootterin kyydissä, kun vanhemmat hankkivat perheelleen elantoa. Päiväkodissa on ohjattua toimintaa, jonka lasten ja kodin aikuisten esittämät ohjelmanumerotkin toivat mukavasti näkyväksi. Myös me kaukaiset vieraat toimme osamme juhlaan laulamalla suomalaisia joululauluja.

Juhlan yksi kohokohdista oli lahjojen haku joulupukilta.
Pattaya Suomi-Seuran avustusten hankinnasta ja perillemenosta on kaikki nämä vuodet vastannut kuopiolainen Leena Pulkkinen. Yhtä pysyvä rooli on ollut pääkaupunkiseudulta kotoisin olevalla Risto Munnukalla, joka vuosi toisensa jälkeen pukee joulun alla päälleen punaiset joulupukin vaatteet.

Jokaiselle lapselle oli varattuna pieni paketti, jonka kukin lapsi kävi nimensä kuultuaan hakemassa Leenalta ja Risto-pukilta - aitoa thaimaalaista kiitosta unohtamatta. Asiaan kuuluu, että päiväkotia muistetaan myös raha-ja tavara-avustuksin.

Ei kommentteja: