Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 19. joulukuuta 2011

Joulutarina 19. päivä

jormas: Täällä Pattayalla on suomalaisten keskuudessa lisätä itse kunkin tai ainakin niiden ihmisten nimiin kuvaavia sanoja, joista puhutaan. On Tietokone-Mattia, Meri-Markkua, Makkara-Seppoa, Tornion-Markkua, Hattu-Seppoa, Mikkelin-Maisteria ja niiin edelleen.
Koiran jouluvaatteet
Tiedän myös minusta ja päiviksestäkin puhuttavan, johon saimme varsin selkeän todisteen, kun tulimme viime viikolla Thaimaahan. Emme olleet ehtineet edes autosta ulos, kun saimme tietää mitä matkalaukussamme on, joten tieto muun muassa 20 kilon lanttusose-erästä oli kiirinyt paikalle ennen laukkuja. Siinä samassa ei selvinnyt vielä paiviksen lempinimi, mutta omani kylläkin. Olen kuulemma Sininauha-Jorma. Otin sen kohteliaisuutena.
Koiran kesävaatteet

Keskustelua Seuralla ja Rantaparlamentissa jatkoimme nimistä tai seuralaisista, jotka ovat meidän näkymättömiä kanssakulkijoitamme. Lääppä, jolla on huonot jäljen on löytänyt serkkunsa, joka on Joro ja senkin jäljillä onkin meisttä jokunen elämänsä aikana tovin viivähtänyt. Omassa käsityksessäni on, että Lääpän jäljet liittyvät viinaan ja Joron jäljet luvattomiin naisiin.
Myös Nilkkiä tarjottiin samaan ryhmään, mutta sen tai hänen ainakin toistaiseksi jätän  ulkopuolelle, sillä Nilkki on mieletästäni ihmisen vähemmän mairitteleva haukkumanimi.
päivis ansiokkaasti kirjoitikin joulujuhlista, joten siitä ei sen enempää. Samalla reissulla tutustuimme kuitenkin thaimaalaiseen koiravaatemuotiin, joten sen myötä Niilo-koiralle terveisiä koto-Suomeen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sininauha-Jorman lisäksi on Pattayalla Australian-Jorma ja Lala-Jorma ja minut on tunnettu myös colori-Jormana... ja sit on se takakammari-Jorma!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kommentista. Näinhän on kuten luettelit. Kyseinen tapa tai sen sukulainen oli muuten olemassa aikoinaan aivan virallisestikin suomenkielen käytännöissä. Saattoi olla esimerkiksi Raimo Kyllikin poika ja niin edelleen. T. jormas