Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 26. marraskuuta 2011

Ko(nt)ti & Ko(nt)ti

jormas: päivis oli kirjoitellut ansiokkaasti rasismista ja sen eri ilmiöistä. Mielenkiintoista. Joskus tekisi mieli mennä vähän perusteellisemmin tutustumaan maahan, jossa niin sanotut valkolaiset ovat selvä vähemmistö. Että miten siellä suhtaudutaan valkolaisiin ja muihin vähemmistöihin. Kun olin Bogotassa katulasten lastenkodissa, tulivat lapset vuoteeni ympärille joka aamu vertaamaan omia käsivarsiaan. Että olivatko ne tulleet yön aikana yhtä vaaleiksi kun omani.

Amsterdamin ansiokas reissu on nyt takana. Erilaisiin kontesta rakennettuihin kerrostaloihin tai muihin kokonaisuuuksiin tutustuimme neljässä eri paikassa. Yksi oli puolalaisille siirtotyöläisille tarkoitettu kerrostalo, toinen useamman kerrostalon kokonaisuus oli Pelastusarmeijan asuntola ja kaksi muuta olivat opiskelijoille tarkoitettuja asumismuotoja. Niistä suurempi piti sisällään hieman toistakymmentä kerrostaloa, joissa asuntoja oli 1000. Luit oikein, tuhat.
Sitten hyppysiimme sattui konteista tehtyjä pari elintarvikekauppaa, suutari, pesula sekä paljon toimistoja eri puolilla kaupunkia. Kerrostalojen lämmönjakohuoneita oli niin ikään tehty kontteihin. Kaikkiaan minulle tuli selväksi, että Euroopassa kontit ovat vahva vaihtoehto asuntopulan ratkaisemiseksi.
Tutustuimme myös laivoissa asumiseen, joita toteutetaan varsinkin niin sanotusti asuntolaivoissa.Niitä Amsterdamista löytyy yli 2000.
Sen lisäksi paljonj ajatuksia herätti telltakylä, jossa ihmiset asuivat protestoidakseen, kuten reissun alussa taisin kirjoittaa, rikkaiden ylivaltaa. Minua se puhutteli sen vuoksi, että tämä jengi oli tosiaan viikosta toiseen valmis luopumaan jostakin ajaakseen tärkeäksi pitämäänsä asiaa. Ei nimittäin ole mitään herkkua asua pienessä Sopu- tai harjateltassa, kun vettä sataa lähes joka päivä ja lämpötila on vain hieman nollan yläpuolella. Näillä aktivisteilla ei ollut pesu- eikä paljon muitakaan paikkoja elämäänsä helpottamaan.

Ei kommentteja: