Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 5. marraskuuta 2011

Tarvitseeko Teemu palokuntaa?

jormas: Pihatöitä on tehty edelleen. AIkoinaan Tauno Valo, jonka soraruletin ansiosta julkisuus lanseerasi sellainen termin kuin Hyrylän hävittäjät. Se tuli sora-autoista, jotka varsin vaudikkaasti ajoivat maata lähinnä Kivikylään. Tauno pääsi eduskuntaankin teemalla, kun hän jakoi vaalistilaisuuksissa pieniä hiekkapusseja, joissa luki päällä, että soraa sosialismin rattaisiin. Me emme laita sitä sinne, vaan pihaan, kuten kuvasta näkyy. Kaikkiaan on sitä tänä kesänä levitetty reippaat 20 kuormaa. Tonneissa se tekee muuten 400 ja kiloissa 400 000.
Tänään puuhattiin myös kolmelle sillalle rungot, jotta saamme Myllykylän Myllyn ylläpitämän hiihtoladun pois pihasta. Maillemme se toki jää, sillä pitäähän maalla hiihtolatu vieressä olla.
Samalla teemme toiselle pikku saaremmelle Pikkulammessa sillan, jolla ei ole mitään virkaa. Mutta ihmistähän kiehtoo kaikki se minne se ei pääse. Kuten lähes olemattomalle saarelle.
Meillä ei soraa laiteta sosialismin eikä muihihkaan rattaisiin, vaan jalkojen alle

Luin aamulla Teemu Selänteestä, mutta otsikko johti harhaan, kun se kertoi, että Teemu oli polttanut hihansa. Ajattelin, että tulipaloonko mies on joutunut, mutta sisäsivut avasivat asiaa enemmän. Tulen merkeissä edettiin silti, sillä sisäsivulla luki, että hihojen lisäksi mies oli polttanut myös päreensä. Ja tulen tai sen sammuttamisen merkeissä kai oli kentällä jatkettu, kun lehden mukaan vesipullokin oli saanut kyytiä.

Tänään posti toi viimein sellaisen ihmeellisyyden kuin Jokilaakson historien ensimmäisen sanomalehden. Sen Sininauhasäätiö on tilannut kotitoimistoomme. Vaan eipä posti tai sen jakaja löytänyt laatikkoa, vaan piti soitella jakelupäivystykseen. Jos aivan tarkkoja ollaan, niin eihän se ollutkaan laatikon ensimmäinen sanomalehti, sillä viikolla siellä oli joku maataloussanomat traktoriammattilaisille. Sehän sinällään istui luontevasti kokonaisuuteemme, sillä mönkijämme on rekisteröity maataloustraktoriksi. Maatalousmaaksi nimettyä joutomaata meillä on yli 8 hehtaaria, jonka ansioista verottaja katsoo minut maanviljelijäksi ja veroilmoituksenikin on framille silloin, kuin muillakin maajusseilla. Maalla on mukavaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Elävässä arkistossa on katsottavissa Hannu Karpon ja Timo Putkosen kriittinen juttu Hyrylän hävittäjistä vuodelta 1966:
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/tuusulantieta_ryskyttavia_sora-autoja_haukuttiin_hyrylan_havittajiksi_82616.html