Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

I love Amsterdam

Tätä toitotetaan kaikkialla. Eikä syyttä. Amsterdamia on
helppo rakastaaa tai rakastua siihen lyhyelläkin vierailulla.
päivis: Olen päättänyt, etten kirjoittele työasioitani tälle blogille, joten tältä yhteiseltä Amsterdamin-työmatkaltammekin kirjoittelen ihan niin kuin en olisi täällä töihin liittyen ollutkaan.

Amsterdam on jollain tavalla tuttu kaupunki muutamien vuosien takaa. Olemme Jorman kanssa olleet täällä matkailuautolla aiemminkin kaksi tai kolme kertaa. Ehkä kolme, koska muistan yöpymisen camping-alueella, joen varressa ja hieman etäämmällä Atlantin rannalla, josta ajoimme skootterilla kaupungille. Edellisillä kerroilla kiusasi avoimuus, joka liittyi huumeiden käyttöön. Kyseinen huume on cannabis, jota täällä ei oikein huumeeksi taideta luokitellakaan. Sitä pössytellään posket lommollaan asiaa varten perustetuissa kahviloissa. Mahdollisuus tietysti houkuttaa väkeä myös muista maista ja nykyään kuulemma englantilaiset nuoret ovat kesäisin oikein kaupungin erityisriesa. Pössyttelyn lisäksi heidän harrastuksiinsa kuuluu viinan tai kaljan tolkuton juonti, josta tietysti seuraa monenlaisia ei-toivottuja lieveilmiöitä.

Tällä kerralla en ole antanut cannabiskahviloiden häiritä itseäni eli niitä on tuntunut olevan vähemmän kuin aikaisemmin. Tuskin oikeasti ovat mihinkään vähentyneet. Turisteja täällä on paljon nytkin, vaikka talvi jo kolkuttaa ovella. Amsterdamin kanavien jäätymisestä kuulimme, että kyllä ne edelleen jäätyvät silloin tällöin ja kaupunkilaiset haluaisivat silloin luistella. Risteilyalusten yrittäjät panevat kuitenkin kovasti kampoihin, koska he puolestaan haluavat, että jäät murretaan, jotta voisivat harjoittaa bisnestään ympäri vuoden.

Mutta pyöräilijät jos mitkä ovat tämän kaupungin ykköskansalaisia. Heillä tuntuu olevan kaikkien liikennesääntöjen vastaisesti etuajo-oikeus aina ja kaikkialla. Turha on jalankulkijankaan kitistä edes suojatiellä. Sielläkin on syytä pompata nopeasti sivuun, jos pyöräilijä sattuu paikalle samaan aikaan. Hänelle suojatie on vain rivi valkoisella maalilla vedettyjä viivoja. Silti viihdyn täällä erinomaisesti, Kaupunki on hassun näköisine taloineen ja kanavineen todella kaunis.

Ei kommentteja: