Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 21. lokakuuta 2011

Valkoiset mustalaiset

päivis: Tuo otsikon nimitys jäi mieleen jostain uutispätkästä tai lehtiartikkelista, jossa kerrottiin Irlannissa asuvasta kulkijakansasta. Porukalla ei ole mitään tekemistä mustalaisten kanssa, mutta ovat jonkinmoinen etninen ryhmä, jolla kulkeminen on kai jollain tapaa verissä. Tai tiedä sitten mikä totuus oikeasti on. Alkuviikolla uutisissa kerrottiin kuinka heidän matkailuvaunuista ja -autoista koostunut leirinsä purettiin pakkokeinoin. Samaa on yritetty puhumalla jo kymmenen vuotta. Ei siis kerro kovin aktiivisesta kulkemisesta, jos kyseinen leiri on ollut niillä sijoillaan noinkin kauan.

Kun yritin löytää jotain lisätietoa aiheesta, törmäsin mainintaan, että myös karjalan evakkoja on joskus kutsuttu valkoisiksi mustalaisiksi. En ihan heti keksi, miksi näin on ollut. Evakothan eivät lähteneet kotikonnuiltaan vapaaehtoisesti, eikä varmaan monellakaan ollut erityistä halua kulkea. Siihen jouduttiin olosuhteiden pakosta.

Meidän Matkakotimme iltahämärissä kotikonnuilla Tuusulassa.

Viihdyn itse asuntoautossa. Välillä on kiva kulkea ja monesti pitkiä reissuja on tehty juuri sillä asenteella, että tien päällä pitää olla kaiken aikaa. Mukava on olla paikallaankin. Kun katsoin Irlannin kulkijakansan leirin purkamisesta kertovaa uutista ja siellä asuvia ihmisiä ja heidän haastattelujaan, en voinut ajatella muuta kuin että olenkohan itsekin jonkinlainen valkoinen mustalainen.




Ei kommentteja: