Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 29. lokakuuta 2011

Vaihtaisinko alaa?

päivis: Olen viikolla valmistellut tutustumismatkaa Amsterdamiin. Kohteena siellä ovat konteista rakennetut asunnot. Suurimmassa kohteessa taisi asua noin tuhat opiskelijaa, joille konteista on rakennettu useita viisikerroksisia kerrostaloja. Tutustumiskohteisiin kuuluu myös paikallisen Pelastusarmeijan asuntolarakennus, toinen pienempi opiskelijakiinteistökohde ja puolalaisille työntekijöille rakennettu kerrostalo. Lisää aiheesta löytyy muun muassa sivulta http://www.tempohousing.com/.

Kontit ovat kohteena siksi, että ne ovat maailmalla tällä hetkellä kova sana ja yksi mahdollisuus vähentää asunnottomuuden kurimusta. Sanana kontti herättää joissakin vastarintaa, mutta jos tutustuu vähääkään aiheeseen, ei voi kuin ihmetellä, mihin kaikkeen ja millä tavoin kontteja voidaan hyödyntää. Eilispäivän Hesarissa oli yksi aika erikoinen tapa tehdä koteja konttiin. Katajanokalle tai vaihtoehtoisesti Kalasatamaan on myös suunnitteilla konttirakennus, joka ainakin alkuun toimisi hotellina.

Samalla Amsterdamin-reissulla on tarkoitus tutustua paikalliseen malliin asua veneissä. Kaupungin lukuisat kanavarannat ovat täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia asuntolaivoja. Kyseiseen asumismuotoon olemme Jorman kanssa tutustuneet jo aikaisemmin muutama vuosi sitten. Silloin kävimme varta vasten Tukholmassa, jossa tätä asumismuotoa ei enää ihmetellä, päin vastoin kuin Suomessa.

Mitä tällä sitten on tekemistä otsikkoni kanssa? Olipahan vain niin hauskaa suunnitella ja valmistella matkaohjelmaa, että jossain vaiheessa tuli mieleen, että tätä voisi tehdä vaikka päätyökseen.

Ei kommentteja: