Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 25. lokakuuta 2011

Sydäninfarktin muistelupäivä

jormas: Tänään oli sydäninfarktini vuosipäivä. Normaalisti olen juhlinut sitä lenkillä HK:n Sinistä vertaisteni seurassa. Meillä on kyseisen prosessin läpikäyneille oikein kerhon tapainen yhteyskin, johon olemme ottaneet pelkästään sydänoireita potevia ikään kuin hengailujäseniksi. Täysi jäsenyys edellyttää infarktia, ohitusleikkausta tai pallonlaajennusta.
Sitten olin Kriminaalihuollon tukisäätiön http://www.krits.fi/ 10-vuotisjuhlaseminaarissa. Se on hieno ja hyvää työtä tekevä järjestö, jonka yksi perustajista on Sininauhaliitto.
Neljästä ammattilaisesta koottu Krits-kvartetti
 käyrätorvineen toi oivan lisän juhlapäivään.
Juhlapuheen piti oikeusministeri Henrikson ja hänen puheesta poimin yhden helmen, jonka hän vastaavasti oli siepannut vaikeuksissa olevan lapsen tai nuoren toteamuksesta: "Jotkut tarvitsevat enemmän saadakseen yhtä paljon kuin muut." Se on kyllä ajatuksia herättävä miete.
Tilaisuus oli RAKE-salissa, joka herätti myös nostalgisia muistoja, sillä olin samassa talossa ja nimenomaan Rakessa töissä reippaasti yli 40 vuotta sitten.
Juhlissa oli sali täynnä, joten meitä oli jonkin verran toistasataa osallistujaa. Se pisti silmään, että olin ainut oy-muotoisten toimijoiden edustaja, joten kyllä osakeyhtiöpohjaisia palveluiden tuottajia on päihde- ja kriminaalityössä vielä kohtalaisen vähän. Tilaisuudessa jaettiin myös 10 000 euron palkinto kriminaalityössä ansioituneelle toimijalle. Aivan uuden tunnustuksen sai Kris Tampere, josta jaksoin íloita melkoisesti, sillä olen itsekin toiminassa mukana muun muassa Kris- Helsinki ry:n hallituksessa. Kris on järestö, johon ei pääse jåseneksi kuin erityisillä ansioilla. Pitää olla ollut päihdeongelmainen tai linnan venkula.

Ei kommentteja: