Jokunen viikko sitten kaverini, Arkista elämää Thaimaassa Rautiainen, soitteli ja kertoi suunnitelmissa olevan matka moottoripyörällä kotoaan Roi Etistä Malesiaan. Tähän tartuin, että sinähän ajat Phatthalungin läpi, joten otatko matkaan, jos lähden Harrikkasi peesiin pienellä PeeCeeX-skootterillani?
Itse vielä viikonlopun velttoilen ja leppoistan, mutta Rofa starttaa tänään. Sillä ennen kuin hän on ajanut Phatthalungiin, on matkaa taittunut minimissään yli 1300 km. Mukaan on matkalta tarkoitus poimia myös Harry Lime (Kolmas mies), jonka nimen hän sai minulta ja jonka kaiman olen nähnyt vain 60-luvulla, silloinkin mustavalkoisena televisiosta.Muistan, kun viitisentoista vuotta sitten ensimmäisen Pattayan Jomtienin reissun jälkeen unelmoin, että Thaimaa on elämäni leppoistamisvaiheen tukikohta, jossa itsessään, mutta myös muissa Aasian maissa riittää uutta ja eksoottista koettavaa enemmän kuin minulla elämää.
Näin on myös käynyt. Auto-, juna-, lentokone- ja moottoripyörämatkojen muodossa on takkiin tai oikeastaan hihattomaan paitaan tarttunut Thaimaata sieltä täältä ja tuulahduksia useammastakin naapurimaasta.
Matkaseurastani en tiedä, mutta itse olen sullonut toiveiden tynnyriin välitavoitteita, joista ensimmäinen on päästä lähtemään, sillä Rofalla on pitkä matka, vaikka alla on laatupyörä. Seuraavana etappina, ehkä ensi keskiviikkona on Thaimaan ja Malesian raja ja päästä pyörinemme maasta sekä sisään uuteen maahan.Jos oikein kurkin toiveiden tammitynnyriini, lymyää siellä jossakin myös merimatkan päässä oleva Sumatra. Ehkä tällä kertaa riittää, jos päästään käymään satamassa katsomassa mistä ja minkälaisilla aluksilla sinne mennään. Kun kartalla on helppoa mielikuvamatkailla, näyttää houkuttelevalta kiivetä takaisin Thaimaahan Malesian itärannikkoa silloin tällöin meressä pulahtaen. Monta mielenkiintoista muttaa ja mutkaa on edessä ja olen sangen innoissani.
Luotettavan etukäteistiedon hankkiminen on ollut muotisanaa käyttääkseni haasteellista. Siitä esimerkkinä ajokorttivaatimukset. Niissä asioissa luotettavin tietolähde pitäisi olla Autoliitto, joka sanoo, että vuoden 1949 kansainvälinen ajokortti hyväksytään, vuoden 1968 ei ja EU-mallin mukainen ajokortti todennäköisesti kyllä.
Kaikki tietävä sosiaalinen media taas sanoo, että thaiajokortti ei käy ellei se ole kansainvälinen, jota ei ole olemassakaan. Toinen somemies kertoi olleensa maassa vuokrapyörällä yli 2 kuukautta suomi-ajokortin kanssa, ratsiassa kolmesti ja kaikki oli oolrait. Totuus lienee, että ainakin thaiajokorti käy Malesiassa ja yhdeksässä muussakin Aasian maassa.
Mutta näillä näkymin näillä mennään, jos tuulet, tähdet ja mielet ovat suotuisia. Minä kirjoittelen matkalta blogeja, jos en riko tai hukkaa puhelintani ja Rofa ehkä tekee sekä julkaisee videoita. Jos ei hukkaa tai riko puhelintaan 🤣🤣🤣.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti