Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 17. heinäkuuta 2023

Tasapäistämisen vimma

Pari päivää sitten kirjoitin Persujen puheenjohtaja Purrasta, joka sai julkisuutta kirjoittaessaan uskontonsa mukaan pukeutuneista naisista. Riikan mielestä pääkaupunkiseudulla kävelee tunnistamattomia mustia säkkejä, jotka tunnistaa ihmisiksi vain siitä, että ne yleensä vetävät perässään pieniä ihmisiä. Julkisuus tuskin oli laadultaan Purran toivomaa. Hänelle kuitenkin satoi roppakaupalla tismalleen sitä ja vain sitä mitä oli tilannutkin. 

Aiheesta parahtivat myös jotkut blogieni lukijat. He sanoivat minun alistavan tai peräti pahoinpitelevän naisia. Jonkun hissi jumiutui kerrosten välille verratessani musliminaisen asua Suomineidon kansallispukuun. Olin ja olen yhä siitä vähän ymmällä. Mutta heille ketkä rivien sijaan lukevat niiden välistä tai eivät lainkaan ajattele lukemaansa, olen lähes sanaton ja muutenkin voimaton. Kunhan elämöin joutilaana omilla foorumeillani 🤣🤣. 

Kyytiä saivat myös uskonnot, joiden nimissä naisia pahoinpidellään pukeutumisenkin vuoksi. Kaikkitietävillä ihmettelijöillä eivät historiankirjat ole olleet kurssissa tai sitten he haluavat vain muuten olla äänessä erimielisinä. Kokonaan unohtuu oman pesän kristinusko uskonsotineen ja sen myötä esimerkiksi Pohjois-Irlanti, jossa katoliset ja protestantit ovat tappaneet toisiaan vuosikymmeniä. Mitähän siellä pitäisi kieltää tai muuten tasapäistää? Sillä väkivallalle ja epätasa-arvolle ei taida loppua näkyä huntujen kanssa eikä ilman. Sitä paitsi mustalaisilla ja monilla muillakin on omat pukeutumisetikettinsä. 

Burkan ja niqabin kieltäminen onkin kohdannut kiellon hyväksyneissäkin maissa poliittista vastarintaa. Tämän takia kielto on naamioitu yleisemmin, eli yleensä on kielletty kaikenlainen kasvojen peittäminen. Länsimaissa burkan ja niqabin kieltoa ovat muslimien ohella vastustaneet myös ihmisoikeusjärjestöt. Ne, kuten Amnesty International, ovat yksiselitteisesti tuominneet burkakiellon. Niiden mukaan naiset käyttävät burkaa yleensä omasta tahdostaan.

Niin ikään Suomen islamilaiset yhdyskunnat sekä järjestöt ilmoittivat lähettämässään tiedotteessa tuomitsevansa Purran julkisuuteen tulleen vuoden 2019 kirjoituksen, jossa tämä arvosteli musliminaisten pukeutumista tiedotteen mukaan ”rasistisesti” ja ”alentavaan ja syrjivään sävyyn”.

”Painotamme myös, että Suomessa on uskonnonvapauslaki, jonka mukaan jokainen saa harjoittaa omaa uskontoaan. Siihen sisältyy vapaus pukeutua uskontonsa mukaisesti”, tiedotteessa kirjoitettiin.

Loppujen lopuksi onkin varsin vaikea käsittää miksi ihmiset eivät saisi pukeutua uskontonsa tai kultturinsa mukaisesti. Luulevatko blogini erimieliset lukijat, että tasa-arvo toteutuu, kun kielletään huntujen käyttö, mutta edellytetään virusten vuoksi nenä- ja suusuojusten käyttöä vai mikä tässä mättää?

Ei kommentteja: