Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 13. huhtikuuta 2023

"Mummokärryt"

Radio Nova on uutisradiona aloittanut Suomen ainoa täysin valtakunnallinen ja kaupallinen radiokanava ehkä edelleenkin. Se oli kaupallisista radioista kuunnelluin 1 264 000 viikoittaisella kuulijallaan (KRT 5-7/2018) tavoittaen 25,6 prosenttia väestöstä viikossa. Paljonko luku ja ikäjakautuma on nykyisin, sitä en tiedä.

Tällä hetkellä Nova on pudottanut piikkipaikaltani Nostalgian. Ehkä kuultavat kappaleet tulivat liian tutuiksi. Novassa pidänkin toistaiseksi eniten juontajista, jotka pureutuvat musiikin lomassa milloin mihinkin aiheeseen. Tänä aamuna yhtenä aiheena oli talousvaikeuksiin joutunut Tupperware tuotteineen.

Mutta erityisesti mielenkiintoni herätti joku päivä sitten "mummokärryt", joiden oikeampi nimi voisi olla ostoskärryt. Joka sekään tosin ei kuvaa laisinkaan monipuolisia mahdollisuuksia. Siis sellaisten, joita voidaan käyttää muuallakin kuin kauppojen sisällä. Itselläni on ollut jo kauan eräänlainen avomalli.

YLE yritti herätellä suosioita tuotteelle yli kymmenen vuotta sitten, josta yksi osoitus on linkin takana:

 h ttps://yle.fi/a/3-6140814

Radio Nova oli samalla asialla viisi vuotta myöhemmin, josta toinen linkki:

httposta s://seura.josta fi/asiat/ajankohtaista/vertailussa-vedettavat-ostoskarryt-valitse-itsellesi-pyorilla-ja-vetokahvalla-varustettu-ostoslaukku/

Nyt Novan juontajat nostivat taas mummokärryt mukaan keskusteluun. He pitivät yhtenä yleistymisen esteenä mainittua, ehkä käyttöä rajoittavaa nimeä Suomessa, sillä kaksi- ja nelipyöräiset välineet ovat hyvin suosittuja esimerkiksi Espanjassa ja muissakin etelämmän Euroopan maissa.

Itselläni on kuvan "pappakärryt", joita olen käyttänyt jo vuosia. Ehkä Nova onnistuu nyt paremmin lupaamassaan uudessa lanseerauksessa. Jos jonkun toivoisin haasteeseen tarttuvan, olisi se etupäässä joukkoliikenne. Kuinka tuttuja monelle ovatkaan henkilöautoilla tehdyt kauppareissut vain siksi, että ostosten roudaaminen käsissä kotiin on melkoista puuhaa kenelle tahansa. 

Julkisuuskampanja laajemminkin koululaisista muihin nuoriin ja kaikkiin aikuisiin olisi hyväksi. Katselinkin netistä kuvia ison maailman kärryistä, jotka soveltuvat erinomaisesti harrastusvälineiden, kirjojen ja monen muun kuljettamiseen. Mainittuja kuljetusvälineitä näyttää löytyvän hyvinkin tyylikkäitä. 

Omieni ainut ongelma pitkänkin ajan käytön jälkeen on, että ne saisivat olla hieman suuremmat.  Siksi mukana kulkee punainen, kokoontaitettava kestokassi. Sen ansiosta osa tavaroista voi olla halutessani katseiltakin piilossa. Joka tapauksessa moni muovikassi on jäänyt kärryjen ansiosta ostamatta.

Ei kommentteja: