Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 10. maaliskuuta 2023

Avoin palaute Suomen suurlähetystölle ja Viisumikeskukselle Bangkokissa

Jokunen päivä sitten olin Morakotin kanssa jättämässä 90 vuorokauden viisumihakemuksen Bangkokissa matkustettuamme yli 16 tuntia. Edelleen pidän junamatkasta makuupaikalla. Oletettavasti kaikki paperit ja liitteet on nyt jätetty oikeaoppisesti, sillä konsultoin useammankin kerran puhelimitse henkilökunnan kanssa.

Tarkkaa hommaa kuin muurahaisen sanonko mikä? Pari milliä sivuun niin se on silmässä. Vaikka minulla oli vain yksi ainoa numero, niin väärään aikaan soitettuna oli tarjolla kannaltani vain väärää palvelua ja kohtelu kohtalaisen ynseätä. Sitä paikkasi soitto oikeaan aikaan, jossa olikin aito asiakaspalvelija. Hän korjasi myös kollegan jättämän pahan mielen ja luulen antamani palautteen ilahduttaneen äänestä päätellen nuorta miestä.

Mutta kaiken huippu on tänäkin päivänä netissä oleva, kuvankaappauksen mukainen info osoitteineen. Sillä sen mukaan valitsimme hotellin ja sinne myös menimme. Onneksi Morakot havahtui illalla vuoteessa ja olimme aamulla oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kuinka tuttua onkaan minulle monopolityöntekijän kommentti: "Ei kuulu mulle". Nimittäin vanhan tiedon päivittäminen tai vaihtoehtona poistaminen.

Palvelu VFS GLOBALissa oli huippuluokkaa, jota löytyi valokuvauksesta lähtien käännöstyöhön sekä lomakkeiden täyttämiseen. Eräänkin kerran piti niitä ostaessa vaan kaivella bahteja. Mutta en lainkaan mossota siitä, sillä kuka leikkiin ryhtyy, se leikin maksakoon. Mukava, kun oli palveluja, joiden olemassa olosta en tosin netistä hyvää infoa löytänyt. Mitä varsinaisen viraston vartioidun oven takana oli, sitä en tiedä, sillä sinne en päässyt, kun en ollut hakija. Vaan maksaja ja aulaan jätetty 😥 Tatan henkinen tuki.

Ulkopuolella oli jokunen muukin kaltaiseni, mutta ei ainuttakaan istuinta. Tai oli istuimia kahvilan asiakkaille, josta meillekin tultiin huomauttamaan. Joten istuin kolme tuntia croisantin ja kahvikupillisen voimin. Mutta jotkut eivät ostaneet ja istuivat lattialla. Eräs, ehkä ikäiseni ei päässyt tuntien istumisen jälkeen omin voimin enää ylös.

Nyt sitten jännätään Siaminlahden toisella puolella Jomtienilla kuin lottoarvontaa konsanaan. Saako Morakot viisumin kuukaudeksi, kahdeksi, haetun mukaan tai ei lainkaan. Kun thaimaalaisilla on omat vaatimuksensa maahantulijoille, niin kyllä meidän omat viranomaiset siinä byrokratian viidakossa hyvin pärjäävät. Melkein sanoisin, että helpompi suomalaisen on mennä Thaimaahan 90 vuorokaudeksi kuin thaimaalaisen tulla kutsukirjevaatimuksineen Suomeen.

Ei kommentteja: