"Sairaalassa tiedettiin heti mitä tehdä. Valma ja isä joutuivat jäämään tarkkailuun kahdeksi yöksi, sillä lihaskreatiinia mittaava P-CK-arvo oli koholla. Valmalla se oli noin kymmenkertainen isoimpaan viitearvoon verrattuna. Ilta-Sanomat on nähnyt kertomusta tukevat dokumentit sairaalareissusta."
Siihen lähes oitis kommentoi suomalainen samassa ryhmässä:
"No IHME että Bangkok sairaala piti tarkkailussa pari päivää!! 😂😅😂😂
Se on laitos jossa on todennäköisesti ne totesivat että Valma on raskaanakin, ja hampaissa reiät, ja peräpukamat, ja että isän on syytä jäädö tarkkailuun viikoksi rintojen muodonmuutoksen takia, ja antibiootteja märättiin hyvällä kilohinnalla kotiin kolmeksi kuukaudeksi, ja sitten tarkkailukäynnille josta jäädään pariksi yöksi varmuuden vuoksi tarkkailuun.
On sitten TODELLA törkeä rahastaja tuo sairaalaketju, ja nämä onnellisen tietämättömät turistit uskoo KAIKEN mitä siellä kerrotaan. 😂😅😂."
Vastasin hänelle ryhmän ylläpitäjänä:" Harvoin kai sinne on pakko mennä? Kyselen valtion sairaalan lääkärin vastaanotolta Phathhalungissa".
Toinen suomalainen puolestaan kysyi neuvoja mahataudin hoitoon mainiten, ettei aio mennä sairaalaan. Hänkin sai viisaita ohjeita maanmiehiltään ja -naisiltaan:
"Aloitetaan marssijärjestys: Ota yhteyttä vakuutusyhtiöösi, onko hätäpalvelunumero ylhäällä? Sairaalaan otat mukaasi passin, vakuutustodistuksen, puhelimen, latrurin ja vähän rahaa. Kun olet sairaalassa, ilmottaudut, tässä vaiheessa sairaala odottaa maksusitoumusta, kun se on tullut, rahasta ei tarvitse murehtia, jälkikäteen lähetään laskut puhelinkuluista ja taksimaksuista, Auttaisi asiaa aluksi, jos kertoisit missä yhtiössä matkavakuutuksesi on. Paranemista."
Mutta mitä minä tein valtion sairaalassa? Valtavan kokoinen laitos, pinta-alaltaan varmasti Meilahden luokkaa, mutta matalampi. Menin sinne jo päiviä jatkuneen korvakivun vuoksi. Myös Morakotilla oli samaan paikkaan asiaa diabeteksen vuoksi. Kuvattiin keuhkoja, mitattiin verenpaineita ja veren sokereita, punnittiin, tsekattiin munuasten toimintaa ja mitä kaikkea tehtiinkään. Paljon tuli lääkkeitä ja hoitotarvikkeitakin mukaan. Mikään ei maksanut Tatalle mitään.
Mutta minä olen turisti ja maassa sekä sairaalassa vierasmaalainen, eikä hoitoni ole ilmaista Suomessakaan. Aikani odotettuani oli vuoroni astella lääkärin hoitohuoneeseen. Hän kyseli ja minä vastailin kääntäjän avulla. Vastaamiseeni kuului selvitys lähes kymmenestä, säännöllisestä lääkkeestäni sepelvaltimotaudin ja sen oheisvaivojen vuoksi, muista sairauksista, tehdyistä operaatioista, allergioista ja niin edelleen.
Sitten hän kurkisti korvaani, sanoi tämänkertaisen vaivani syyn älylaitteeni kääntäjään, joka kertoi suomeksi: "Korvavahatukos". Lääkäri aukaisi korvani ja määräsi lääkkeet. Ne sain sairaalasta mukaan heti maksettuani. Turkimus, diagnoosi, hoito, korvatipat ja 20 paracetamolia maksoivat yhteensä 96 bahtia. Jonkun verran alle kolme euroa siis. Vaan mikäpä on viisaiden nettineuvojien ohje, kun en näyttänyt matkavakuutuskorttiani? Pitäisikö kääntyä Suomessa LähiTapiolan puoleen? Tosin taisi kuittikin unohtua sairaalaan 🤣🤣.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti