Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Leppoistamista ilman vapaapäiviä

Eilen palasin Thaikotiin 200 kilometrin yönylireissusta. Aioin ensin kirjoittaa lomamatkalta, mutta sitten muistin eläkeläisenä olemisen vähemmän varjopuolen. Meillä ei ole lomia eikä pekkaspäiviä ja pakkaspäivätkin olen vaihtanut suurelta osin Thaimaan aikaan. Nykyisin onkin vaan leppoistettava 🏖️ päivästä toiseen ilman vapaapäiviä.

Kun aikoinaan olin aktiivinen suomiseuralainen, oli muistin sopukoihin jäänyt, että Mae Phimissäkin toimisi Suomi-Seura. Sitä googlailin ja luulen sen laittaneen lapun luukulle. Tai sitten se on muuten vaan jäähyllä, koska sen Facebook-sivuilla ei ole toimijoiden taholta ollut viime vuosina liikettä. Thaimaan Suomalainen näytti myös tehneen kaupungista jutun, joka oli maksumuurin takana, joten mitä lienee kirjoittanut.

En nimittäin ole kyseistä nettijulkaisua tilannut, sillä sen "päätoimittaja" kirjoitti kerran eroavansa Jomtien Pattaya Beach -ryhmästä koska siinä on liikaa Soinia. Pidän vastavuoroisesti silloin kohteliaana lukea vain Kerosen ilmaisjuttuja, jottei hänenkin julkaisuihinsa tule liikaa minua. Sen vaara on tosin kovin pieni, sillä Gizmo ei ole antanut minulle julkaisuihinsa edes kommentointioikeuksia.

En myöskään tiedä kuinka paljon "lehdissä" on hänen omia juttujaan, sillä silloin tällöin saa somesta lukea niiden olevan vain käännöksiä muiden tekemistä uutisista. Toisin kuin hän minua, itse kaipaan A. Kerosen kynän tai näppäinten omaa jälkeä, sillä hän on hyvä kirjoittaja ja oiva sanan säilän taitaja. Mutta ehkä mies on nykyisin enemmän muiden tekstien kääntäjä?

Suomen uutisia seuraan myös ja katselen eläviä kuvia muun muassa teiden varsilta kelikameroista ja Merikonttikotini pihamaalta. Lunta tulee usein taivaan täydeltä, maa on valkoinen ja jänikset isännöivät ja emännöivät pihallani.

Se kaikki sai minut tekemään päätöksen etsiä keinoja kuinka voin halutessani jatkaa Thaikodissa turistiviisumin 90 päivän täytyttyä. Jos keksin kohtuuhintaisen tavan, tuo se tosin mukanaan uuden haasteen, sillä vaivojeni lääkkeet loppuvat. Ehkä nyt tulee testattua saanko Pattayan apteekeista korvaavat, puolen tusinaa reseptirohtoa ja mihin hintaan. 

Ei kommentteja: