Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 17. marraskuuta 2021

Jomtien Pattaya Beach

14.02.2017 perustimme Päivi Strandénin kanssa otsikon nimisen, avoimen Facebook-ryhmän. Voi tosin olla, että perustin sen yksin, mutta joka tapuksessa Päivis on ollut lähes tai koko ajan toinen ylläpitäjistä. Silti vain harvoin hänen sormiensa jälki näkyy sivuilla. Joskus hän saattaa laittaa minulle viestin perusteluineen, että ota määrätty julkaisu pois. Aina kuuntelen ja melkein aina toimin kuten hän sanoo. sillä hän on monipuolisesti harkitseva ylläpitäjä. 

Miksi sitten teimme ryhmän? Yksi syy oli, että minusta on mukavaa olla siellä ja täällä sellaisissakin arjissa mukana, joissa en tunne moniakaan kuin sosiaalisessa mediassa netin välityksellä. Sivuilla on ehkä vain yksi yhdistävä tekijä, joka tässä tapauksessa on Thaimaan Jomtien-Pattayan seutu.

Viimeinen niitti perustamiseen tuli suomalaiselta yrittäjältä, johon olin yhteydessä kaupatessani Pattaya Suomi-Seuran kotisivulle maksullisia ilmoituksia. Hän sanoi alakuloisesti, että jos ei pariin viikkoon tule asiakkaita, on laitettava lappu luukulle. Ja jatkoi, ettei ole varaa edes mainostaa. Sitä en ymmärtänyt kuinka tilanne paranisi ilman markkinointia. Ehkä Suomi-Seuran sivut olivatkin vain väärä paikka ja vastaus oli tahdikas yritys päästä minusta eroon. 

Joka tapauksessa se sai minut ajattelemaan, että miksen voisi tehdä kaikille suomenkielistä keskustelukanavaa, joka toimisi myös paikallisille yrittäjille maksuttomana markkinoinnin välineenä. Niin syntyi Jomtien Pattaya Beach-ryhmä, jossa on jäseniä noin 2500. Sivuilla kävijöiden määrää en kerro, sillä avoimuutensa ansiosta jäsenyyttä tarvitaan vain julkaisemiseen. Kaikki näkyy kaikille ilman jäsenyyttäkin. 

Olen osaltani huolehtinut, että lähes joka päivä sivuilla on uusi julkaisu tai muu mielipide. Sekin on tärkeää, että kaikki saavat sanoa mitä tahtovat ilman henkilökohtaisuuksiin meneviä loukkauksia. Vain kerran olen laittanut jäsenen jäähyllä pariksi viikoksi, sillä ylläpitäjänä olen viime käden vastuussa kaikesta sivuilla julkaistusta.

Kielteistä palautetta olen saanut eniten puolustaessani koirien oikeutta olla irti ja vapaana thaimaalaiseen tapaan. Minulle joidenkin suomalaisten kyvyttömyys tulla sen kanssa toimeen, on saman luokan asia, jos thaimaalaiset marjanpoimijat elämöisivät ryhmissään, että suomalaisten on tehtävä jotain vapaana oleville punkeille ja hyttysille. 

Suhteellisen säännöllisesti ryhmää markkinointiin käyttää kymmenkunta yritystä. Niistä on jäänyt mieleen erityisen myönteisesti kaksi. Kun menin ravintola Helmeen syömään, sanoi isäntä Petri Repo, ettei maksa tällä kertaa mitään. Olkoon lounas vaatimaton kiitos Jomtien Pattaya Beach sivujen tarjoamasta markkinoinnin mahdollisuudesta. Toisen yllätyksen tarjosi Dee Rent mennessäni ostamaan Oululaisten hapankorppuja. Arvatenkin boss Kari Tarvainen oli printannut henkilökunnalleen A4-kokoisen naamakuvani paperille viestillä: "Jos sisään tulee kuvan tyyppi, niin antakaa sille Fazerin Sininen suklaalevy kiitoksen kera". Ei kommentteja: