Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 23. heinäkuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 351

Olen kirjoittanut usein elämäni riskisijoituksista, joista lienen saanut eniten palautettakin. Joten kirjoitan aiheesta taas silläkin riskillä, että osa ei muille avaudu tarkoittamallani tavalla. Aiemmin lupasin myös kirjoittaa uudesta sijoituksesta, jos sellaisen joskus teen ja saan.

Ehkä ensimmäisen tiedostamattoman sysäyksen johonkin uuteen löysin, kun äitini oli Hyvinkään sairaalassa. Muuten hän asui ja vietti elämänsä ehtoota Tuuskodossa. Sairaalaan satuin joka tapauksessa kerran sunnuntaina yhtä aikaa äitini omahoitajan kanssa, joka oli siellä vapaa-aikanaan. "Koska halusin käydä", näin hän sanoi. Minusta se oli ihmeellistä, sillä hoitajahan teki työtään rahapalkkaa vastaan.

Samaan ilmiöön törmäsin vuosia myöhemmin, kun Päiviksen sydämeen luikerteli Sininauhasäätiön asukas. Taisi olla Kaasalainen nimeltään. Eräänkin kerran Päivi etsi pitkin Helsingin katuja kodistaan kadonnutta miestä, jonka viimein löysikin. Kun kävimme tätä yksinäistä laitapuolen kulkijaa katsomassa myöhemmin kaupungin vanhustenhuollon yksikössä, tulin vakuuttuneeksi, että välittämistä voi ostaa myös rahalla. Sillä äitini omahoitaja ja Päivi tekijät vain palkkatyötään, mutta silmilläni näin ja sydämessäni koin, että he myös aidosti välittivät.

Nyt kun olen menettänyt Päivinkin, jonka rakkaudella on ollut minulle valtava merkitys, yritän yhä ostaa itselleni välittämistä ja kiintymystä, ehkä rakkauttakin tai mitä se kaikki sitten lieneekään. Mutta vaikka yritystä on ollut, on se kaikki tai iso osa kateissa edelleen tai iäti.  Maksuvälineenä voin ja haluan käyttää ainostaan sitä mitä sydämeni sisäänsä kätkee. Sijoituskohteiden etsiminen ja löytyminenkin ulkomailta on tuonut paljon iloa, mutta myös lisää surua, "maksanut" unettomia öitä, monta tuhatta chatviestiä, lukuisia pettymyksiä ja eräänkin tunnin sanakirjan ääressä. Sillä englantia osaan edelleen eniten ja ehkä vain sen verran kuin Dallasin Sue Ellen ja JR sekä Clint Eastwood ovat minulle opettaneet television ja elokuvateattereiden välityksellä.

Yksikään sijoitukseni ei ehkä kanna elämäni yöhön saakka. Ehkä vain koirat välittävät minusta vanhempieni lisäksi elämiensä päättymisen saakka. Jotta saisin ihmisiltä tai edes yhdeltä sen, mitä itsekkäästi haluan, yritän edelleen, sillä vaikka elämä laittaisi minut istumaan, sydämessäni seison edelleen. 

Ei kommentteja: