Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 24. heinäkuuta 2020

Tuusulan Voima-Veikot. Voiko missä tahansa harrastaa suunnistusta?

Koulussa liikuntatunneilla harrastin suunnistusta. Pidinkin siitä, vaikken kovin hyvä ollutkaan.
Sitä harrastin armeijassakin varsinkin alokasaikana. Matkat vaan olivat paljon pitempiä. Enkä hyvä ollut siltikään.

Kun olin intissä myös  moottoripyörälähetti , toimin joskus suunnistusrastista vastaavana Sipoon ynnä muissa korvissa. Kunnes kerran nukahdin rastilla nuotion lämpöön ja mantteli paloi puoliksi päältäni.

Onneksi faijalla oli entisena Santahaminen varusvaraston bossina, rättivääpelinä suhteet tallessa enkä joutunut maksumieheksi. Siihen olisivat menneet monen viikon armeijan päivärahat.

Moneen vuosikymmeneen en törmännyt kyseiseen harrastukseen millään tavalla. Nyt sen toi Jokilaakson pihapiiriin entinen urheiluseurani. Ja pihassani alkoi pyöriä outoja ihmisiä. Jotka kaikki eivät ole olleet minun, eivätkä Niilon mieleen. Varsinkaan huonotapaiset. Sen vahtikoiraksi ryhtynyt Niilo ilmoitti voimaperäisellä haukunnalla.

Osa ilmestyneistä muukalaisista on ystävällisiä, mutteivät kaikki. Yksikin sanoi, kun mainitsin pihaan tulemisen infosta huolimatta olevan kotirauhan rikkomista. Että eipä ollut mainintaa pihapiiristä. Tähän minä, että sinäkö et sitä käsitä, vaikka seisot melkein portailla?

Sitten miesduo, molemmat peräti arviolta minuakin vanhempia, oli totaalisesti eksyksissä. Joka anteeksi pyydellen kysyi uupuneena lupaa mennä tielle pihani läpi.

Eilen illalla ötökkäparven saattelemana tupsahti pihaan ihmisen korkuisesta heinikosta nainen, kertomansa mukaan Kainuun korvesta kotoisin ja sanoi: "En tykkää, meillä mehtät on mehtiä, mutta täällä nokkosetkin ovat minua pitempiä." Sitä naureskelin Niilon kanssa koko iltalenkin.

Sylttytehdas tähän löytyy tosiaan Tuusulan Voima-Veikoista, joka on tehnyt muutaman reitin Myllykylän seudulle. Kuvan reittikarttoja se jakaa missä lienee, mutta ainakin kylän infotaulun viereen pystyttämästään postilaatikosta.

Kartoissa lukee huutomerkin kera: "HUOM! Pihoihin meno ehdottomasti kielletty". Mutta osa on yhtä ymmärtämätöntä joukkoa, kuin pihaan tulevat autoilijat, jotka avaavat puomit ja ajavat ajokiellosta ja lisäopatuksesta huolimatta vaikka rotkosta alas, jos Google niin neuvoo.

Ei kommentteja: