Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 28. toukokuuta 2020

Varkaiden(kin) valtakunta

Jokunen päivä sitten kirjoitin blogin varkauteen ryhtymisestä. Sen voi lukea tästä.

Mutta varastetun venetrailerin ilmestyminen Soiniityntien sillan rautaveräjän kupeeseen ei ole ainut, viimeaikojen varkaus kylällä.

Joku on huomannut Myllykyläntiellä isolle muuntamoasemalle tehtävän laajennusta. Se taitaa koota yhteen viisikin voimalinjaa.

Siitä noin sata metriä Hyrylään päin on tien laidassa, samalla puolella pari muuntamokoppia. Joiden viereen on ilmestynyt paljonkin kuvan kukkalaitteita.

Tarina kertoo, että asialla oli varkaita, jotka pätkivät kopeista kuparijohtoja omiin ja muiden tarpeisiin. Mutta anastajan (entisen) epäonneksi jossakin johdossa olikin virtaa enemmän kuin yhden ihmisen sydämelle on hyväksi. Siksi kukat. Totta tai kyläläisten tarinaa, sitä en tiedä.

Sitten kävin vaihtamassa kuulumisia ison muuntamon rakennustyömaalla Siemensin miesten kanssa. Kysyivät ensi töikseen kuullessaan, että olen kylältä ja kuljen "Kuuautollani" siellä täällä, jotta olenko nähnyt outoa liikettä viikonlopun aikana. Ja jatkoivat, että kolmannella yrittämällä olivat varkaat saaneet pimeällä tehtävät työnsä päätökseen. Edelliskerralla olivat jääneet työkalutkin, kun oli tullut äkkilähtö.

Mutta nyt oli ollut yö- sekä työrauha ja rosvot olivat pyöritelleet johtokelat aitauksen ulkopuolelle, kuorineet kai jo paikan päällä kuparit ja menneet saaliin kanssa matkoihinsa.

Kun poliisia selvitystöihin pyytää, ei heillä ole aikaa, jonka kyllä ymmärrän. Sillä vaikka poliiseja ei saada juuri lisää, saadaan konnia senkin edestä. Eivätkä avoimet rajat sitä vähennä.

Poliisin paikalle kutsumisen ainut hyöty on liian usein, että vahingon kärsinyt voi saada vakuutuskorvaukset.

Asialle voitaisiin tehdä paljonkin, jos olisi halua ja yhteinen tahtotila. Saatan kirjoittaa siitä huomenna.




Ei kommentteja: