Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 25. helmikuuta 2020

Kuollut ei voi katua eikä tehdä parannusta

Monen uskonnon mukaan otsikon teksti on totta. Vaikka pidän itseäni uskovaisena, en tiedä miten asian laita on. En tiedä edes sitä saanko tietää milloinkaan. Että jos ikuisuus on ja ovella portit, niin vieläkö sielläkin voi katua?

Kaikki kuolemanjälkeisestä ajasta sanottu tai kirjoitettu on muiden kertomaa. Jotka hekin ovat kuulleet tai lukeneet. Kuulopuheita siis. Jeesuksenkin kerrotaan itse kirjoittaneen vain kerran. Ja silloinkin hiekkaan ✌️. Yliluonnollisia kokemuksia kylläkin on monella, minullakin.

Moni kertoo jokaiselle ihmiselle tarkoitetusta iankaikkisesta elämästä. Jommalla kummalla osastolla. Koiraansa rakastanut Lauttasaaren seurakunnan kirkkoherra Voitto Viro uskoi myös eläimillä olevan kuoleman jälkeisen elämän. Siihen minäkin uskon. Välillä enemmän ja välillä vähemmän horjuen.

Itse en ole myöskään kuolemantuomion kannattaja missään tapauksessa. Minulla ei ole valtakirjaa enkä sitä halua, joka antaisi oikeuden päättää minkään elävän elämästä.

Tästä tosin lipsun, sillä esimerkiksi vertani hamuava hyttynen saa usein kuolemantuomion. Samoin on Niilo-koiraa imevän punkin laita. Voisikin sanoa, että kun ei kirjaimellisesti aivan iholle tule, niin eläköön puolestani.

Joskus on pitänyt kyykäärmekin heittää veteen useamman kerran ennen kuin se ymmärtää viestini ja etsii Jokilaakson Purolammen vastarannalta toisen rantautumispaikan.

Monella lailla mitättömän, mutta ainutlaatuisen elämäni taipaleella on matkaan tarttunut muutamia muutaman sanan ajatuksia tai mietteitä, jotka ovat tai haluaisin olevan totta omalla tielläni.

Yksi niistä on otsikon teksti englanninkielisenä, joka oli paidoissa aikanani Jyväskylän Katulähetyksessäkin: "DEAD MAN CAN'T REPENT".

Niin hyvin se on kadonnut, että yhtään kuvaa en Googlesta siitä löytänyt saati tekstiä. Mutta sanoma elää nykyisissä nahkaliiveissäni.

Pidän piiloviesteistä varsinkin, jos ne eivät tarkoita pahaa eivätkä ole tarkoitettu loukkaamaan ketään. Hengellinen viesti erityisesti on mukava piilottaa arvoitukseksi.

Kuten mainitun Katulähetyksen nuorisotalo "Neverending story-Päättymätön tarina. Jos haluat omasta elämästäsi päättymättömän tarinan, on sinun löydettävä iankaikkinen elämä. Joka muiden kertoman mukaan on tosiaan mukavampaa kahdesta osastosta viileämmällä 😄.

Ei kommentteja: