Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Vaihteeksi vähän hömppää

päivis: Aika usein taidan olla ainakin jossain määrin asialinjalla näitä blogikirjoituksia väsätessäni. Nyt vähän vaihdan tyyliä (ainakin aiheen perusteella) ja kirjoitan eläinhoroskoopista, johon nettiä selatessani törmäsin. Sen mukaan olen syntymäpäiväni ajankohdan perusteella mäyrä ja karhu.

Varsinaisesti en usko horoskooppeihin, mutta joskus täytyy myöntää, että aika moni kuvaus neitsyt-horoskooppimerkkiin kuuluvista osuu kohdalleen. Tai ne kuvaukset, joita joskus on tullut lueskeltua. Samaan hengen vetoon täytyy kyllä myös todeta, että jos tehtäisiin sokkotesti, jossa pitäisi kuvausten perusteella löytää oma horoskooppimerkki, saattaisihan sieltä itselleen sopivia löytyä useampiakin ihan riippumatta omasta syntymäkuukauden ajankohdasta.

Tähän eläimistä vertaukset hakevaan horoskooppiin törmäsin netissä. Missäs muuallakaan, kun lehtiä ei juuri tule luettua. Joka päivä voisin ainakin selailla tuoreen Hesarin, mutta niinpä vain jää sekin tekemättä. Sitä paitsi ainakaan Hesarin sanomalehdessä horoskooppeja ei kai julkaista.

Aika huvittavalta horoskoopin laatijan mäyrä-karhu-yhdistelmä kyllä vaikuttaa. Mutta ehkä nuo maininnat päämerkistä ja sydänmerkistä kertovat horoskooppeihin perehtyneille jotain. Itse en niistä mitään ymmärrä.

Olen siis syntymäajankohtani  perusteella jonkun horoskooppiväsääjän mukaan päämerkiltäni mäyrä, jonka sydänmerkki on karhu. Mitä sitten mahtavatkaan tarkoittaa. Mutta miksi jonkun on pitänyt yhdistää horoskooppimerkit ja niihin liitetyt ominaisuudet juuri näihin tietynlaisiin metsän eläimiin, sitä en tiedä. Normaalisti olen horoskoopissa neitsyt, josta todetut asiat tuntuvat joskus hyvinkin istuvan itselleni. Toisinaan taas en ollenkaan löydä omaa minääni horoskooppikuvauksista.

Koska en horoskooppimaailmaa juuri tunne, suhtaudun melkoisen epäilevästi siihen, että ihmisen syntymäkuukausi voisi vaikuttaisi niin voimakkaasti siihen, millainen hän ihmisenä on. Minä ja joku vaikkapa samana kuukauden päivänä minua 50 vuotta myöhemmin syntynyt ihmislapsi elää oletettavasti niin erilaisen elämän, ettei siihen ainakaan ihan päällimmäisenä syntymäpäivän ajankohdan luulisi vaikutavan. Mutta voinhan olla väärässäkin. Minulla on varaa tässäkin asiassa antaa periksi.


Ei kommentteja: