Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 27. joulukuuta 2018

Liikaa joululauluja?

päivis: Kuuntelen päivittäin radiota. Käytännössä vain kahta kanavaa: Yle Suomea, joka arkiaamuisin on Yle Helsinki ja marraskuusta alkaen Jouluradiota. En ole huomannut kyllästyneeni joululauluihin, mutta Yle Helsingissä ainakin niistä on jo saatu tarpeeksi. On siis palattu arkeen.

Ehkäpä pientä mielenkiinnon hiipumista minullakin on joululaulujen suhteen, niitä kun on nyt kuultu melkoinen määrä. Mutta joukossa on kyllä helmiä, joiden nimistä ja esittäjistä en aina edes tiedä mitään. Niitä haluaisin kuunnella vielä joulun jälkeenkin.

Varpunen jouluaamuna on kestosuosikkini, vaikka siitäkin kuulee välillä versioita, joita ei välttämättä olisi kaikkia tarvinnut toteuttaa. Joululevyn teko tuntuu kuitenkin olevan lähes kaikkien artistien kunnia-asia. Tosin taisi olla Paula Koivuniemi, joka vasta joskus viime vuosina on laulanut levylle omat versionsa joulumusiikista. Tämä ajatus perustuu nyt vähän hataraan muistikuvaan, joten sitä ei kannata ottaa kovin tosissaan. Voi silti miettiä, tuleeko mieleen Paula Koivuniemen ääntä jonkun joululaulun yhteydessä.

Radiossa puhutaan vanhoista ja uusista joululauluista. Tosin tässä joku päivä juontaja totesi, että uusina pidetään usein kappaleita, jotka on tehty jo joskus 30 vuotta sitten. Monet esimerkiksi Katri Helenan joululauluista tuntuvatkin edelleen lähes uuden karheilta, vaikka eivät sitä olekaan.

Yksi tämän joulun joululaulusuosikeistani on Haloo Helsingin Cantores Minores -kuoron kanssa äänitetty Joulun kanssas jaan. Sekin soi suhteellisen usein radiossa, mutta sytyin sille vasta muutaman kuuntelukerran jälkeen. Aika usein käy näin. Jotain uutta kappaletta on kuunneltava enemmän kuin kerran, ennen kuin se pääsee kolahtamaan.

Toinen uudemmista suosikkikappaleistani on jo vähän vaikeammin nimettävissä. Olen sitä kuullut Jouluradiosta. Laulu on ranskankielinen ja sitä laulaa kuoro, jossa on mies- ja naislaulajia, jos nyt oikein olen osannut kuunnella. Uusi se ei ole, sillä muistelen että sitä on soitettu jo aikaisempinakin jouluina. Se jää nyt kuitenkin vielä eräänlaiseksi joulun ihmeeksi, jonka nimi ja esittäjät pysyvät edelleen salaisuutena.

Ei kommentteja: