Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 7. heinäkuuta 2018

Kännykkä ja nettiyhteys

päivis: Mobiili- ja someriippuvuudesta puhutaan paljon. Ehkä ihan syystä. En keksi mitään muuta laitetta, jota ihmiset pitäisivät niin paljon hyppysissään kuin kännykkää. Itse olen viime aikoina vähentänyt laitteen käyttöä, ainakin vähän.

Olen ollut alkuviikosta alkaen Laukaassa ja siitä huolimatta kännykän käytön vähentäminen on ollut mahdollista. Luulisi että päinvastoin, kun seurana on vain Niilo, koira, joka selvästi yrittää ymmärtää minua kovasti kun yksin ollessa juttelen sille asioita.

Muutaman puhelun ja WhatsApp-viestin lisäksi varsinaiselle puhelimelle ei ole ollut kauheasti käyttöä. Ehkä puhelimen tärkein merkitys on viime päivinä ollut se, että jaan sen kautta nettiyhteyttä kannettavaan tietokoneeseeni. Olen ehkä jo vähän vanhanaikainen, mutta lehtien lukeminen ja blogin ja muukin kirjoittaminen on minulle helpompaa, kun edessä on riittävän suuri näyttö. En tiedä, voisiko näköislehteä edes lukea älypuhelimen näytöltä.

Kävin juuri verkkopankissa, jossa mainostettiin helpommalta vaikuttavaa mahdollisuutta vaihtaa nettipankin käyttö pelkästään kännykkään. Toistaiseksi suhtaudun asiaan pienellä varauksella, mutta voi olla, että joudun vielä kääntämään kelkkani.

Nettiyhteyden jakaminen kännykästä tietokoneelle sisältää pieniä ja välillä vähän suurempiakin epävarmuustekijöitä. Jakaminen Telian liittymästäni takkuilee ja esimerkiksi lehti aukeaa tosi hitaasti, Netflixin tai vaikka Yle Areenan lähetysten katselemisesta en voi edes haaveilla.

Varsinainen ongelma ei kai ole Teliassa vaan tukiasemissa, joita operaattorit käyttävät. Telia toimii hieman paremmin, jos laitan sen laiturin puoleisen ikkunan lähelle. Mutta jos puhelin on talon toisella puolella, yhteys tökkii varmemmin.

Olen nyt tehnyt gallupia täällä käyvien tai asuvien ihmisten parissa ja kuten ennestään olen tiennytkin, Elisan liittymä toimii niemessä parhaiten. Mutta kuuleman mukaan valittamista ei ole DNAn yhteyksissäkään. Pitää siis alkaa arpoa, kumman valitsen. Onneksi operaattorin vaihtaminen on suhteellisen helppoa. Niin ainakin toivon. Kunhan tästä nyt ensin jaksan lähteä Jyväskylään. Tänne Laukaan perukoille jumittumiseen kun on niin helppo keksiä hyviä syitä.

1 kommentti:

For life kirjoitti...

Myös Päiviksestä on tullut Laukaan Nurminen-järven rannalla aloittamisrajoitteinen.